Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be

www.zingenmetdementie.be
www.koorklank.be

 


Koor&Stem Gent
+32 (0)9 220 24 84 [T]

Koor&Stem Leuven
+32 (0)16 85 24 44 [T]

Lees meer...

  

Kan je niet stoppen
met zingen? Wij snellen
ter hulp met een aanbod
voor koren, zangers,
dirigenten en leerkrachten. Recent nieuws

Lees meer...

 

Lees meer...

 

 


Korenfestival Vlaanderen: wat een fijne namiddag!
Koor - 24/04/2017

Vorig weekend vond de 11de editie van het Korenfestival Vlaanderen plaats in Kontich. Wat een fijne namiddag! De 15 deelnemende koren brachten een selectie uit eigen repertoire, ook met aandacht voor werk van Vlaamse componisten. Er was een A-reeks met concertkoren, een B-reeks voor koren met enige ervaring en een C-reeks voor basiskoren. Gingen met de prijzen aan de haal: Saevus uit Gent olv Johannes Dewilde (A), Muzamies uit Gent olv Jos Vanden Abeele (B), kinderkoor Vivo uit Brugge olv Heidi De Caluwé (C).

Proficiat aan alle deelnemers!

Lees meer...


Extra coaching voor jouw koor?
Koor - 18/04/2017

 Kan jouw koor een extra handje hulp gebruiken van een professionele dirigent? Koor&Stem zoekt een koor dat gedurende enkele maanden gecoacht wil worden door een gedreven, professionele dirigent. De betreffende dirigent zorgt gedurende een paar maanden voor de coaching van het koor (plus desgewenst coaching van de vaste koorleider) en werkt zo samen met hen toe naar een mooi optreden.

Lees meer...


Workshop vocal coaching: klankgeoriƫnteerd zingen

Maandag 24 april / VILVOORDE
De ‘Lichtenberger’ methode of het ‘klankgeoriënteerd’ zingen is een stempedagogische methode waarbij men er naar streeft om de zanger via zintuigelijke waarneming in contact te brengen met zijn eigen lichaam en klank. Docente Kyra Cuypers, stemcoach bij Koor&Stem en leerkracht zang in de kunsthumaniora van Antwerpen, neemt je graag mee in deze zoektocht naar wat klank bij jouw stem kan gaan doen en reikt je daarnaast ook methodes aan om dit over te brengen op jouw eigen koor bij het inzingen, aanleren en zingen van je repertoire.

Lees meer...


Bijzonder aanbod polyfonie voor jeugdkoren!
Koor - 07/04/2017

INCIPIT POLYPHONIA
De gouden tijd van de polyfonie ligt lang achter ons maar de muziek van Josquin, Lassus of Palestrina blijft ons tot op vandaag verbazen door zijn verbluffende vindingrijkheid en puurheid! Bovendien liet de stile antico, de oude polyfone schrijfstijl uit de renaissance, in alle latere genres en repertoires sporen na. Weinig jonge zangers wagen zich vandaag aan dit uitzonderlijke repertoire en dat is jammer! Daarom organiseert Meer Stemmig Gent i.s.m Koor&Stem op 1 juli de workshop INCIPIT POLYPHONIA: ‘Hier begint de polyfonie’, o.l.v. dirigent Inge Bollaert (Kamerkoor El Grillo). 

Lees meer...
Nieuws en inspiratie
RSS Feed Widget
Partituren
RSS Feed Widget
Vraag en antwoord
RSS Feed Widget