Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be

www.zingenmetdementie.be
www.koorklank.be

 


Koor&Stem Gent
+32 (0)9 220 24 84 [T]

Koor&Stem Leuven
+32 (0)16 85 24 44 [T]

Lees meer...

  

Kan je niet stoppen
met zingen? Wij snellen
ter hulp met een aanbod
voor koren, zangers,
dirigenten en leerkrachten. Recent nieuws

Lees meer...

 

Lees meer...

 

 


Inspiratiemoment: eenstemmige liturgische muziek

12 & 19 JUNI / HASSELT
Leid je als dirigent, cantor of voorganger af en toe eenstemmige samenzangmomenten in de liturgie? Deze tweedelige vorming geeft je tips over wat voor eenstemmige muziek bruikbaar kan zijn voor welk moment en hoe je de muziek kan aanbrengen. De docent doet dit a.d.h.v. inzichten in de relatie tussen de muziek en het liturgisch moment. Je zal versteld staan hoe rijk de wereld van de éénstemmige muziek is! 

Lees meer...


Bijzonder aanbod polyfonie voor jeugdkoren!
Koor - 07/04/2017

INCIPIT POLYPHONIA
De gouden tijd van de polyfonie ligt lang achter ons maar de muziek van Josquin, Lassus of Palestrina blijft ons tot op vandaag verbazen door zijn verbluffende vindingrijkheid en puurheid! Bovendien liet de stile antico, de oude polyfone schrijfstijl uit de renaissance, in alle latere genres en repertoires sporen na. Weinig jonge zangers wagen zich vandaag aan dit uitzonderlijke repertoire en dat is jammer! Daarom organiseert Meer Stemmig Gent i.s.m Koor&Stem op 1 juli de workshop INCIPIT POLYPHONIA: ‘Hier begint de polyfonie’, o.l.v. dirigent Inge Bollaert (Kamerkoor El Grillo). 

Lees meer...


Zomerweek Kooracademie - 20e editie: Music to hear

MUSIC TO HEAR
De zomerweek van de Kooracademie Brugge is een intensieve koorweek voor koorzangers en -dirigenten. Tijdens deze week musiceren we onder leiding van ervaren docenten, zijn er masterclasses voor dirigenten, verschillende zangateliers, stemvorming voor alle deelnemers, én is er een slotconcert met een instrumentale begeleiding. Ter gelegenheid van de 20e editie werd door Michaël Vancraeynest een nieuw werk gecomponeerd. We maken er dan ook een bijzonder muzikaal feest van, met piano, strijkers, orgel, ...

 

Lees meer...


Zinge-zange-zon 2017!

 3-7 juli 2017 - Gent

Alle kinderen van 8 tot 12 jaar zijn welkom op deze vijfdaagse vakantie-zingweek.  Zonnige zang wordt afgewisseld met spel en ontspanning. Is zingen je passie? Loop jij ook de hele dag deuntjes te neuriën? Vind je het nog veel fijner om in groep te zingen en je te amuseren? Wil je iets bijleren en dit alles aan je familie en vrienden laten horen op een echt concert? Dan is deze zingweek echt iets voor jou!

Lees meer...


Utopia festivaldag op zaterdag 24 juni 2017
Koor - 22/05/2017

Op zaterdag 24 juni 2017 organiseert Utopia een eerste editie van de Utopia festivaldag in en rond de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Utopia is een Belgisch ensemble dat zich toelegt op vocale polyfonie. Geïnspireerd door het boek Utopia van Thomas More, tracht het ensemble op haar eigen manier en met muziek in een vooraanstaande rol, een bijdrage te leveren aan een "betere" wereld. Het thema van deze editie is Vrijheid.

Lees meer...
Nieuws en inspiratie
RSS Feed Widget
Partituren
RSS Feed Widget
Vraag en antwoord
RSS Feed Widget