Nieuws

Podiumkans
VRT en RTBF zoeken 6 studenten hoger onderwijs met een passie voor zang en een mening.
Amateurkunsten
Benieuwd? Kom dan op 13 maart naar De Schelp van het Vlaams Parlement.
Podiumkans
Een prachtkans voor 5 amateurkoren! Doe mee en win een nieuwe compositie op maat geschreven van je koor.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

21 april 2018 tot 22 april 2018
Eupen
zangers, dirigenten, koorgroepen
Koor&Stem, A Coeur Joie en Födekam nodigen in april de Duitse vocal jazz specialist Matthias Becker uit. Een heel weekend kan je kennis maken met vocal jazz, pop en impro. We verwelkomen zowel dirigenten als zangers voor dit groovy koorweekend in Eupen!
27 februari 2018
Brussel
leerkrachten
Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Op belangrijke momenten in ons leven, zingen we, overal ter wereld. Tijdens feesten bijvoorbeeld. In deze navorming leer je tal van nieuwe liedjes.
24 februari 2018
Roeselare
3 maart 2018
Wijnegem
6 maart 2018
Sint-Niklaas

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

22 februari 2018
Leuven
24 februari 2018, 25 februari 2018
Scherpenheuvel
3 maart 2018
Borgerhout (Antwerpen)

Zoekertjes

Gemengd koor zoekt dirigent

Pepingen (Halle)
koor zoekt dirigent

Cantope Cantores Pepingensis startte in 1995 als kinderkoor en gaf in februari 1996 een eerste optreden. In 1997 werd er ook een koor voor volwassenen opgericht onder muzikale leiding van Lieve Dekempeneer. Momenteel telt het koor 25 leden en zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent.

organisatie zoekt dirigent
Haaltert
organisatie zoekt begeleider, zanger(s)
Velm
organisatie zoekt solist
Vlaanderen
koor zoekt begeleider
Berg-Kampenhout

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Doewap #5

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Doewap #6

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Projecten

Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie. Koor&Stem organiseert liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden en koorcoaching.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners