Nieuws

Iets kerstigs doen met je koor? Kom dan een Zingende Kerstboom vormen op de kerstmarkt in Antwerpen.
Elk jaar rond 1 mei vindt in Neerpelt het Europees Muziekfestival voor de Jeugd plaats. Meedoen met je kinder-of jeugdkoor aan deze vocale editie?
In mei 2018 vindt in Kerkrade opnieuw het internationaal koorfestival CantaRode plaats. Met een concours, workshops, masterclasses, concerten, publieksevent.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

18 november 2017
Brussel
zangers, koorgroepen
Met zijn unieke en toegankelijke aanpak bereidt Paul Smith je voor op het interactieve concert tijdens het Singing Brussels Celebration Weekend 2018.
21 november 2017
Leuven
Workshop met tips en antwoorden op tal van muzikale en organisatorische vragen over de werking van een koor voor mensen met dementie.
25 november 2017
Malle
27 november 2017 tot 28 november 2017
Drongen
21 november 2017 tot 28 november 2017
Drongen

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

19 november 2017
Lommel
25 november 2017, 26 november 2017
Nieuwpoort

Zoekertjes

Cappella Concinite zoekt lage alten

Leuven
koor zoekt zanger(s)
Het Leuvense vrouwenkoor Cappella Concinite zoekt nog lage alten.
koor zoekt zanger(s)
Gistel
koor zoekt zanger(s)
Wijnegem
koor zoekt zanger(s)
Leuven
koor zoekt zanger(s)
Edegem

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Doewap #5

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Liedjes uit de Stad van de Sint

€10
11 ingezongen liedjes en evenveel instrumentale meezingversies
Type: 
CD

We hebben regelmatig nieuwe uitgaven voor volwassenenkoor, jeugdkoor, kinderkoor, voor in de klas. Ook boeken, cd’s en digitale producten (pdf/mp3) zitten in ons aanbod. Allemaal beschikbaar via onze webshop met een simpele klik!

partituren
boeken
cd
digitaal

Projecten

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners
Sing me in
Sing Me In is een Europees samenwerkingsproject dat kinder- en jeugdkoordirigenten en muziekdocenten over heel Europa wil aanzetten om samen zingen te gebruiken als een middel tot participatie van jonge migranten en vluchtelingen in hun nieuwe land.