Nieuws

Het eerstvolgende concert van BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor, vindt plaats in Eupen op 28 januari 2018!
Wat een nieuws! De Vlaamse Regering wil de World Choir Games –de ‘Olympische Spelen voor koren’ – in 2020 laten plaatsvinden in Vlaanderen.
Met nieuwe kinderliedjes en vrolijke volksliedjes in het Nederlands, Frans, Spaans, Tsonga en Arabisch.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

28 januari 2018
Heverlee
dirigenten, koorbesturen
In Vlaams-Brabant ontmoeten koormensen elkaar het liefst bij een gezellige brunch en gelijk hebben ze!
nieuwe datum
24 februari 2018
Antwerpen
zangers, dirigenten
Laat je een hele dag leiden door Patrick Debrabandere en maak kennis met koormuziek in het teken van oorlog en herinnering.
27 januari 2018
Wilrijk
27 januari 2018
Gent
28 januari 2018
Heverlee

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

27 januari 2018
Torhout
17 februari 2018
Houthalen-Helchteren
24 februari 2018, 25 februari 2018
Scherpenheuvel

Zoekertjes

Musicalstage De Leeuwenkoning (8-14 jaar)

Wilrijk / Kontich
organisatie zoekt zanger(s)

De zon komt op over de Afrikaanse savanne. Alle dieren uit het hele koninkrijk komen samen voor de koningsrots waar Rafiki de jongste welp, zoon van Mufasa en de nieuwe kroonprins, voor het eerst aan de buitenwereld toont.

koor zoekt zanger(s)
Edegem
koor zoekt koor
Elewijt
dirigent zoekt zanger(s)
Antwerpen
koor zoekt dirigent
Olen

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Doewap #5

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

We hebben regelmatig nieuwe uitgaven voor volwassenenkoor, jeugdkoor, kinderkoor, voor in de klas. 

partituren
boeken
cd
digitaal

Projecten

Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie. Koor&Stem organiseert liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden en koorcoaching.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners