Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws >

NieuwsStemband magazine #2
Koor - 19/12/2014

Tussen kerst en nieuw valt het nieuwe Stemband magazine in de bus bij aangesloten koren en individuele abonnees. In dit nummer praten we met Els Cuypers, Anne Halffman, Inez Carsauw en Jan Bervoets over communitykoren en ik-kan-niet-zingen koren. Verder nog een boeiend interview met Paul Dujardin (BOZAR), een repertoirestuk over de Welshe componist Karl Jenkins (razend populair bij Vlaamse koren!), vele repertoiretips, nieuwtjes, kalender, enz. Lees Stemband magazine in combinatie met www.koorklank.be, waarop zopas een partituur van de betreurd Vic Nees werd gepubliceerd: Het daget in den oosten, een bewerking op een Middelnederlandse ballade.

Lees meer...


Op zoek naar opnames met Dirk Snellings
Koor - 17/12/2014

Op 17 juli overleed Dirk Snellings. Met zijn verlies breekt ook een nieuw tijdperk aan voor de Capilla Flamenca, nu Capilla. Naast zijn werk als artistiek leider en bas in dat ensemble, leende hij als solist zijn stem aan tal van koorconcerten. Daar zaten veel passies tussen - Mache dich mein Herze rein uit de Matthespassie van Bach zal nooit meer hetzelfde zijn - en oratoria. Graag verzamelen we zoveel mogelijk live-opnames van koorconcerten waarin Dirk Snellings als solist optrad. 

Lees meer...


Amaranthe in de studio met Johan Verminne
Koor - 10/12/2014

 Onlangs bracht Johan Verminnen de cd ‘Stemmen’ uit. De zanger dook de studio in om zijn bekendste nummers opnieuw in te zingen en liet zich bijstaan door verschillende koren en enkele sterke vocalisten. Onder hen Zap Mamma, Scala en kinderkoor De Arnootjes. Ook het meisjeskoor Amaranthe uit Oudenaarde, o.l.v. Johannes Dewilde, mocht deel uitmaken van dit project.

Lees meer...


Dubbelslag voor dirigent Rudy Van der Cruyssen
Koor - 03/12/2014

 Op zondagavond 30 november schreven de twee Knokke-Heistse koren Rondinella en Voices! koorgeschiedenis door zich respectievelijk op de eerste en tweede plaats van het Provinciaal Koorfestival te plaatsen. Beide koren worden gedirigeerd door Rudy Van der Cruyssen. Eerder hadden een twintigtal West-Vlaamse koren zich aangeboden om aan de derde editie van het West-Vlaamse Provinciaal Koorfestival deel te nemen. 

Lees meer...


Creatie Onvoltooid landschap
Nieuws (geen categorie) - 27/11/2014

Na meer dan 3 jaar voorbereiden staan we aan de vooravond van de creatie van Onvoltooid Landschap, een vredesoratorium én meerkorenproject voor concertkoor, driestemmig gemengd koor, jeugdkoor en kinderkoor op tekst van Annelies Verbeke en muziek van Maarten Van Ingelgem. Op zaterdag 20 en zondag 21 december kan je maar liefst 11 koren aan het werk horen en zien in Kortrijk en Gent.

Lees meer...


Nieuw magazine Koor&Stem
Repertoire - 26/11/2014

Eind oktober viel het vernieuwde tijdschrift Stemband magazine in de bus bij aangesloten koren en abonnees. Het tijdschrift bundelt het beste van Stemband en Koorkrant, de vorige publicaties. Het bevat interviews met bekende en minder bekende dirigenten en zangers, repertoiretips, actuele bijdragen over koormuziek, nieuws en kalender. 

Lees Stemband magazine in combinatie met www.koorklank.be voor luistervoorbeelden, partituren (als download) en nog meer repertoirenieuws en inspiratie. 

Op eenvoudig verzoek kan je je individueel abonneren op het tijdschrift. Vier nummers per jaar kosten 25 euro. www.koorenstem.be/tijdschrift 

Lees meer...


Voorzangsessies VRK
Koor - 26/11/2014

Om hun reserves te versterken, organiseert het Vlaams Radio Koor op 26 januari voorzangsessies met chef-dirigent Hervé Niquet. Kandidaten die slagen in deze voorzangsessies komen in aanmerking voor contracten van bepaalde duur. Interesse? Meer info op www.vlaamsradiokoor.be/koor/vacatures. Aan bod moeten komen een snelle aria met voldoende vocalise (virtuoos) en een traag werk.

Lees meer...


Inschrijvingen Aarschot Volkoren 2015 van start
Koor - 26/11/2014

De inschrijvingen voor Aarschot Volkoren 2015 zijn van start gegaan. Uit de vele vragen naar informatie weten we dat veel koren hiervoor op vinkenslag zitten. De 3e editie van dit unieke festival vindt plaats op de tweede zaterdag van september in het gezellige Aarschot. Aarschot Volkoren zal het grote publiek op nieuw laten kennismaken met een breed scala aan koorgenres: van popkoren tot klassieke koren, van wereld- en solidariteitskoren tot jeugd- en kinderkoren...

Kruis dus zaterdag 12 september 2015 alvast aan in je agenda. Inschrijven via www.aarschotvolkoren.be

Lees meer...


Repertoiredag over orthodoxe muziek
Repertoire - 06/11/2014

 Op zaterdag 28 februari 2015 zijn we opnieuw te gast in Amuz in Antwerpen voor een repertoiredag over orthodoxe muziek. Musicoloog en koordirigent Bogdan Djakovic kent er alles over en laat ons kennis maken met 19de en 20ste eeuwse orthodoxe koormuziek uit Servië, Bulgarije, Rusland en Griekenland. Details over het programma volgen binnenkort!

Lees meer...


Zingende scholen in heel Vlaanderen
A voice for vocal training - 24/10/2014

In het najaar van 2014 organiseert Koor&Stem, in samenwerking met de provinciale afdelingen van Koor&Stem, zangdagen op verschillende scholen in Vlaanderen. Op deze zangdagen wordt gewerkt met de didactische bundel Do you like music?

Lees meer...