Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws >

NieuwsRepertoiredag over orthodoxe muziek
Repertoire - 06/11/2014

 Op zaterdag 28 februari 2015 zijn we opnieuw te gast in Amuz in Antwerpen voor een repertoiredag over orthodoxe muziek. Musicoloog en koordirigent Bogdan Djakovic kent er alles over en laat ons kennis maken met 19de en 20ste eeuwse orthodoxe koormuziek uit Servië, Bulgarije, Rusland en Griekenland. Details over het programma volgen binnenkort!

Lees meer...


Zingende scholen in heel Vlaanderen
A voice for vocal training - 24/10/2014

In het najaar van 2014 organiseert Koor&Stem, in samenwerking met de provinciale afdelingen van Koor&Stem, zangdagen op verschillende scholen in Vlaanderen. Op deze zangdagen wordt gewerkt met de didactische bundel Do you like music?

Lees meer...


Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen
Koor - 23/10/2014

In het eerste weekend van oktober 2015 zet het Limburgse Maasmechelen zijn deuren open voor tal van binnen- en buitenlandse amateurkoren op zijn Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen. Dit tweejaarlijks gebeuren is bestemd voor gemengde en gelijkstemmige koren. De twaalf geselecteerde koren zullen in het Cultuurcentrum twee keer optreden met gevarieerde programma's. Voor de 13de editie van de wedstrijd schreef de componist Peter Pieters de verplichte werken.

Lees meer...


Hommageconcert Vic Nees
Repertoire - 07/10/2014

CONCERT

Op zaterdag 25 oktober vindt er in Brussel een hommageconcert voor Vic Nees plaats, met zijn Magnificat en Trumpet Te Deum op het programma. Organsator en uitvoerders zijn de Franstalige koororgansatie A Coeur Joie, het Choeur de Chambre Ishango o.l.v. Thierry Lequenne/Stefano Poletto en Polyphonia o.l.v. Denis Menier. Locatie is de kerk van Sint-Jacob-op-Koudenberg aan het Koningsplein te Brussel.

Lees meer...


Lancering nieuwe website Koorklank
Repertoire - 01/10/2014

Velen die contact met ons opnemen zoeken artistieke inspiratie en/in koormuziek. Die vind je uiteraard nog steeds in levenden lijve in onze kantoren en bibliotheek, maar nu eveneens op het gloednieuwe digitale platform www.koorklank.be. Koorklank informeert over nieuws en activiteiten voor dirigenten, maar dient ook als instrument bij je zoektocht naar partituren. Vanaf deze maand (oktober 2014) verschijnen de 'Koorpagina's' niet meer fysiek als bijlage bij Stemband magazine. Je kan die partituren nu online raadplegen, beluisteren, inkijken, vrij downloaden en onder je zangers verspreiden via afdruk of tablet. 

Lees meer...


Koorlink nu ook in Gent
Koor - 30/09/2014

Het nieuwe seizoen van Koorlink start op zondag 12 oktober in het Elzenveld in Antwerpen met de Cappella Brabant o.l.v. Marc Versteeg. Het koor brengt een dubbel blaaskwintet mee en muziek van Stravinsky, Duruflé, Pirenne en Strategier. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, reserveren kan via www.koorlink.be. Koorlink gaat een prachtseizoen tegemoet met stuk voor stuk interessante concerten door Amarylca, Psallentes Femina, Vox Luminus, het VRK en het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Lees meer...


Het Singing Village Festival in Hoeilaart
Studiedagen / workshops / audities - 13/09/2014

Van 5 tot 12 oktober vindt in Hoeilaart het eerste Singing Village Festival plaats. Een hele week lang wordt de gemeente omgetoverd tot „zingend dorp” en zijn er verschillende zangevenementen (pop-ups) in aanloop naar de flashmob op zaterdag. Het festival wordt afgesloten met 3 generaties op het podium tijdens de familievoorstelling „Songlines” en de uitreiking van het "Singing Village Label", het kwaliteitslabel voor een dorp met heel wat noten op zijn zang!

Lees meer...


Perpetuum Jazzile komt naar België
Nieuws (geen categorie) - 12/09/2014

Op woensdag 12 november doet het wereldberoemde vocale orkest Perpetuum Jazzile voor de eerste keer ons land aan. De XXL-zangformatie brengt a capella en bodypercussion met een hoog spektakelgehalte. Je ken hen ongetwijfeld van de klassieker ‘Africa’ van Toto met de beroemde imitatie van regen, donder en bliksem. De unieke choreografie van handbewegingen, klikkende tongen en de aparte mix van stemmen zorgen voor een overweldigende live performance met de Stadsschouwburg in Antwerpen als locatie.

Lees meer...


Intensieve koorstage rond pop
Studiedagen / workshops / audities - 30/07/2014

Koorzangers willen vaak een keer intensiever werken dan meestal mogelijk is in de wekelijkse koorrepetities. In intensieve koorstages kunnen bepaalde thema´s steviger aan bod komen.

Lees meer...


Reportage La Noche sin Estrellas
Social singing - 22/07/2014

De video ‘La Noche sin Estrellas’ werd zonet gepubliceerd op de YouTube-kanaal van Koor&Stem: http://youtu.be/jpK_qHjtBrM


Sander Willems, de dirigent van het koor ‘Gelijkgestemd’ legt uit wat dit project voor hem en voor het koor betekent. Zoveel jaren na zijn scouts-engagement is het ‘streven naar inclusie’ wat Sander Willems aangeeft als motivatie om aan het project ‘La Noche Sin Estrellas’ mee te doen.

Lees meer...