Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws >

NieuwsHet Singing Village Festival in Hoeilaart
Studiedagen / workshops / audities - 13/09/2014

Van 5 tot 12 oktober vindt in Hoeilaart het eerste Singing Village Festival plaats. Een hele week lang wordt de gemeente omgetoverd tot „zingend dorp” en zijn er verschillende zangevenementen (pop-ups) in aanloop naar de flashmob op zaterdag. Het festival wordt afgesloten met 3 generaties op het podium tijdens de familievoorstelling „Songlines” en de uitreiking van het "Singing Village Label", het kwaliteitslabel voor een dorp met heel wat noten op zijn zang!

Lees meer...


Perpetuum Jazzile komt naar België
Nieuws (geen categorie) - 12/09/2014

Op woensdag 12 november doet het wereldberoemde vocale orkest Perpetuum Jazzile voor de eerste keer ons land aan. De XXL-zangformatie brengt a capella en bodypercussion met een hoog spektakelgehalte. Je ken hen ongetwijfeld van de klassieker ‘Africa’ van Toto met de beroemde imitatie van regen, donder en bliksem. De unieke choreografie van handbewegingen, klikkende tongen en de aparte mix van stemmen zorgen voor een overweldigende live performance met de Stadsschouwburg in Antwerpen als locatie.

Lees meer...


Intensieve koorstage rond pop
Studiedagen / workshops / audities - 30/07/2014

Koorzangers willen vaak een keer intensiever werken dan meestal mogelijk is in de wekelijkse koorrepetities. In intensieve koorstages kunnen bepaalde thema´s steviger aan bod komen.

Lees meer...


Reportage La Noche sin Estrellas
Social singing - 22/07/2014

De video ‘La Noche sin Estrellas’ werd zonet gepubliceerd op de YouTube-kanaal van Koor&Stem: http://youtu.be/jpK_qHjtBrM


Sander Willems, de dirigent van het koor ‘Gelijkgestemd’ legt uit wat dit project voor hem en voor het koor betekent. Zoveel jaren na zijn scouts-engagement is het ‘streven naar inclusie’ wat Sander Willems aangeeft als motivatie om aan het project ‘La Noche Sin Estrellas’ mee te doen.

Lees meer...


Audities Nederlands Studenten Kamerkoor
Studiedagen / workshops / audities - 22/07/2014

Op dinsdag 7 oktober worden er in Leuven audities gehouden voor het Nederlands Studenten Kamerkoor. Het NSK (www.nskk.nl) is een 36-koppig kamerkoor dat, samengesteld uit audities, elk jaar één project afwerkt met 9 concerten verspreid over heel Nederland en Vlaanderen. Hun repertoire bevat enkel 20ste en 21ste eeuwse koormuziek met ruime aandacht voor Nederlandse en Vlaamse koorwerken van nog levende componisten en steeds met minstens één creatie van een Nederlands werk. Vanaf schooljaar 2014-2015 worden ook Vlaamse zangers toegelaten tot het koor.

Lees meer...


Eerbetoon aan Lode Dieltiens
Koor - 14/07/2014

De familie Dieltiens wil in de uitvaart van Lode Dieltiens extra aandacht schenken aan de samenzang die hij tijdens zijn leven zo gedreven gepromoot heeft.

Lees meer...


In Memoriam Lode Dieltiens
Koor - 14/07/2014

Met grote droefheid vernemen wij het overlijden van componist en docent Lode Dieltiens. De bescheidenheid van Lode sierde hem. Hij trad niet echt op de voorgrond maar wist tegelijkertijd zoveel koordirigenten, zangers en musici te inspireren en te motiveren.

Lees meer...


Koor&Stem blijft open tijdens de zomervakantie
Koor - 04/07/2014

 Het kantoor van Koor&Stem blijft tijdens de zomervakantie geopend. De bibliotheek sluit tussen 7 juli en 6 augustus. Vanaf 7 augustus staan wij weer klaar voor een antwoord op al je repertoire- en partituurvragen.

Lees meer...


Workshop 123Zing!
A voice for vocal training - 03/07/2014

Op 8 oktober geeft 123ZING! uit Nederland een workshop op de Vrije Sint-Clemens basisschool in Hoeilaert. Het team van 123zing.nl laat zien dat zingen geen verplicht nummertje hoeft te zijn maar ook gewoon heel fijn is. Om een leuke liedjesles te geven hoef je namelijk helemaal geen muzikaal wonder te zijn, of een begaafde zanger of zangeres. 123ZING! ontwierp een toegankelijke (digitale) leeromgeving vol meezingliedjes en lesideeën. Hiermee kun je het verplichte zangmomentje omtoveren tot een ontspannende, groepsbindende activiteit voor jezelf en voor je leerlingen.

Lees meer...


Repertoiredag met Florian Heyerick
Repertoire - 03/07/2014

Florian Heyerick neemt u mee langs koralen van Bach, Telemann en Graupner uit de barok, maar schuwt ook opvolgers als Mendelssohn, Herzogenberg en Distler niet. Deze repertoiredag vindt plaats in de Oude Abdij van Drongen, een unieke locatie voor een sfeervolle repertoiredag.


Lees meer...