Nieuws

Klara en Concertgebouw Brugge nodigen zangers uit om mee te zingen tijdens Iedereen Klassiek op zaterdag 28 oktober 2017.
Samen met Vlamo, Fameus en Creatief Schrijven organiseren we in oktober spetterende, trompetterende concerten op de Grote Markt van Antwerpen. 
Jawel, we zitten in het nieuw en we stralen! Met een nieuwe website, een fris, nieuw logo en een bijpassende huisstijl.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

22 oktober 2017
Roeselare
zangers, dirigenten, koorgroepen
Grote West-Vlaamse korenontmoeting. Een gelegenheid voor koren uit de regio om kennis te maken met nieuw repertoire én met elkaar! Inspiratie voor dirigenten en zangplezier voor iedereen!
Alessandro Cadario
4 november 2017 tot 5 november 2017
Wetteren
zangers, koorgroepen
Een weekendje zingen op niveau, met meer dan honderd gelijkgestemden, spetterend en uitdagend repertoire en een uitstekende sfeer. We strikten Marleen De Boo en Alessandro Cadario, dirigent, componist en arrangeur van popsongs.
28 september 2017
Montenaken
1 oktober 2017 tot 22 april 2018
Lier
5 oktober 2017
Antwerpen

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

30 september 2017
Lier
1 oktober 2017 tot 8 oktober 2017
Zolder (Heusden-Zolder)

Zoekertjes

Vlaams Muziektheater zoekt extra koorleden

Heist-op-den-berg
organisatie zoekt zanger(s)
Het Vlaams Muziektheater brengt vanaf januari 2018 de operette “De Vogelhandelaar” van Carl Zeller. De productie speelt in verschillende Vlaamse Culturele Centra. De muzikale leiding is in handen van Frank Boonen, Gunter Reniers is regisseur en Bram De Beul is choreograaf.
koor zoekt zanger(s)
Wilrijk
koor zoekt zanger(s)
Ekeren
koor zoekt dirigent
Morkhoven
koor zoekt dirigent
Lo

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Doewap #5

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Liedjes uit de Stad van de Sint

€10
11 ingezongen liedjes en evenveel instrumentale meezingversies
Type: 
CD

We hebben regelmatig nieuwe uitgaven voor volwassenenkoor, jeugdkoor, kinderkoor, voor in de klas. Ook boeken, cd’s en digitale producten (pdf/mp3) zitten in ons aanbod. Allemaal beschikbaar via onze webshop met een simpele klik!

partituren
boeken
cd
digitaal

Projecten

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners
Sing me in
Sing Me In is een Europees samenwerkingsproject dat kinder- en jeugdkoordirigenten en muziekdocenten over heel Europa wil aanzetten om samen zingen te gebruiken als een middel tot participatie van jonge migranten en vluchtelingen in hun nieuwe land.