Nieuws

Elk jaar rond 1 mei vindt in Neerpelt het Europees Muziekfestival voor de Jeugd plaats. Meedoen met je kinder-of jeugdkoor aan deze vocale editie?
In mei 2018 vindt in Kerkrade opnieuw het internationaal koorfestival CantaRode plaats. Met een concours, workshops, masterclasses, concerten, publieksevent.
Zingen op school
Sint-Niklaas, dé stad van de Sint, gaat dit jaar voor het wereldrecord Sinterklaaszingen. Geoefende stemmen en spontane zangers: doe mee!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

21 oktober 2017
Brussel
zangers, koorgroepen
Met zijn unieke en toegankelijke aanpak bereidt Paul Smith je voor op het interactieve concert tijdens het Singing Brussels Celebration Weekend 2018.
25 november 2017
Antwerpen
zangers, dirigenten
Laat je een hele dag leiden door Patrick Debrabandere en maak kennis met koormuziek in het teken van oorlog en herinnering.
4 november 2017 tot 5 november 2017
Wetteren
15 november 2017
Sint-Niklaas

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

3 november 2017
Ieper
11 november 2017
Meerbeek (Kortenberg)
12 november 2017
Antwerpen

Zoekertjes

Koor Koor DéJà Vu uit Naarden komt naar Antwerpen!

Naarden Nederland
koor zoekt koor
Wij zijn een gemengd koor met 50 zangers, pianist, 2 gitaristen en drummer uit Naarden Nld en komen 26 mei 2018 naar Antwerpen. Graag zouden we zaterdagavond een concert geven, samen met een ander koor.
koor zoekt zanger(s)
Leuven
koor zoekt zanger(s)
Edegem
koor zoekt zanger(s)
Schilde
koor zoekt zanger(s)
Leuven

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Doewap #5

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Liedjes uit de Stad van de Sint

€10
11 ingezongen liedjes en evenveel instrumentale meezingversies
Type: 
CD

We hebben regelmatig nieuwe uitgaven voor volwassenenkoor, jeugdkoor, kinderkoor, voor in de klas. Ook boeken, cd’s en digitale producten (pdf/mp3) zitten in ons aanbod. Allemaal beschikbaar via onze webshop met een simpele klik!

partituren
boeken
cd
digitaal

Projecten

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners
Sing me in
Sing Me In is een Europees samenwerkingsproject dat kinder- en jeugdkoordirigenten en muziekdocenten over heel Europa wil aanzetten om samen zingen te gebruiken als een middel tot participatie van jonge migranten en vluchtelingen in hun nieuwe land.