Komt allen tezamen

Onder de noemer Komt Allen Tezamen brengen we voor De Warmste Week van StuBru koren en goede doelen samen voor een aantal benefietconcerten in heel het land op 10, 15, 16, 17 en 23 december!

Het dameskoor Arabesk o.l.v.  Marc van den Borre organiseert een extra kerstconcert ten voordele van Villa Omaar vzw op zaterdag 23 december in de Sint-Baafskathedraal te Gent om 15 uur.
Het vocaal ensemble Reflection zet haar stemmen deze kerst ten dienste van Katrinahome op 15 december in Antwerpen.
Kamerkoor Bruxell'A Capella brengt een gevarieerd programma vol met Engelse kerstmuziek op 16 december in Elsene.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

4 februari 2018
Overpelt
koorgroepen
Een happening voor gelijkstemmige jeugdkoren. Een hele dag wordt er samen gezongen en krijgen koren de kans hun competenties en repertoire te verrijken.
nieuwe datum
24 februari 2018
Antwerpen
zangers, dirigenten
Laat je een hele dag leiden door Patrick Debrabandere en maak kennis met koormuziek in het teken van oorlog en herinnering.
27 januari 2018
Wilrijk
27 januari 2018
Gent
24 februari 2018
Roeselare

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

15 december 2017
Lede
16 december 2017
Antwerpen

Zoekertjes

Projectkoor CHANTage zoekt tenor en hoge sopraan.

Diksmuide
koor zoekt zanger(s)

Projectkoor CHANTage brengt elk jaar één concertreeks met telkens een ander thema. In november 2018 vullen we de Sint-Niklaaskerk van Diksmuide met prachtige klassiek-moderne muziek. We repeteren beperkt: we voorzien één repetitieweekend per maand in Klerken.

koor zoekt zanger(s)
Aalst
koor zoekt zanger(s)
Olen
koor zoekt dirigent
Hamont-Achel
koor zoekt zanger(s)
Antwerpen (Borgerhout)

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Doewap #5

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Liedjes uit de Stad van de Sint

€10
11 ingezongen liedjes en evenveel instrumentale meezingversies
Type: 
CD

We hebben regelmatig nieuwe uitgaven voor volwassenenkoor, jeugdkoor, kinderkoor, voor in de klas. Ook boeken, cd’s en digitale producten (pdf/mp3) zitten in ons aanbod. Allemaal beschikbaar via onze webshop met een simpele klik!

partituren
boeken
cd
digitaal

Projecten

Onder de noemer Komt Allen Tezamen brengt Koor&Stem tijdens De Warmste Week koren en goede doelen samen voor een aantal benefietconcerten in heel het land.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners