U bent hier

BRITTEN. WAR REQUIEM

Een kathedraal van klank, dat is het minste wat je van Benjamin Brittens 'War Requiem' kan zeggen. Met een breed opgezet werk voor twee koren, twee orkesten, orgel en zangsolisten produceert de componist nu eens golven van geluid die de luisteraar overspoelen, dan weer diepgevoelde, dichterlijke taferelen die de blik naar binnen richten.  

Ronduit pakkend is de manier waarop Britten de tijdloze Latijnse dodenmis voortdurend doorsnijdt met de oorlogspoëzie van Wilfred Owen. Als geen ander wist deze dichter-soldaat uit WO I de gruwel van de loopgraven onverbloemd in verzen te vatten.

Poëzie die nog naar modder ruikt, in contrapunt met de gepolijste gezangen van de kerkelijke dodenliturgie: hartverscheurender kan de kreet naar duurzame vrede niet klinken!

Opgelet deze voorstelling vindt plaats op locatie.

 Bij de buren

Met ‘Bij de buren’ nemen we je mee naar een aantal voorstellingen buiten Oostende. Vervoer tussen De Grote Post en het Concertgebouw in Brugge, een broodje onderweg en een inleiding, zijn inbegrepen in de prijs. Vertrek vanuit Oostende om 18:00.

Wanneer

10 november 2017 om 18:00

Waar

cultuurcentrum De Grote Post Oostende
Hendrik Serruyslaan 18A
8400 Oostende
Routebeschrijving