U bent hier

Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor, Timothy McAllister

De zwoele jazz, de ongebreidelde mogelijheden van het grote Amerika, de smeltkroes van culturen: voor Franse componisten zoals Poulenc en Milhaud was de lokroep van wat er in Amerika gebeurde groot. Ze mixten dan ook complexloos pluimen & erotiek uit het Parijse cabaret, broeierige jazz uit New York, exotische Afrikaanse invloeden en klassieke muziek.

De hoofdrol voor de saxofoon in La Création du monde lag voor de hand, nadat Milhaud in New York de ene na de andere jazz-kroeg bezocht. Het ballet in zes delen, gebaseerd op Afrikaanse mythologie, lokte aanvankelijk behoorlijk wat gemengde reacties uit. Ook Poulenc schreef Les Biches als ballet. Het publiek was er wild van, en het werk maakte hem op slag wereldberoemd. De sensuele muziek suggereert de geneugten van korte affaires en vrije liefde in plaats van de eeuwige trouw.

Fransman Guillaume Connesson, geen onbekende van het orkest, laat zich graag verleiden door jazz en jazz-royalty. Zijn Concerto voor saxofoon brengt hommage aan de grote John Coltrane.

Flagey, Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor

Normaal tarief: € 41/36/31

Wanneer

22 december 2017 om 20:15

Waar

Flagey
Heilig-Kruisplein
1050 Elsene
Routebeschrijving

Prijzen

€41.0
Normaal