U bent hier

Eléonor

Wie Eléonor hoort, denkt even aan Madredeus. Het klinkt onmiskenbaar Zuid-Europees, maar je wordt hier vanuit een andere traditie benaderd. Maar welke dan?

De Belgische Eléonor mixt folk, roots, jazz, neoklassiek en fado. Je meandert tussen verschillende tradities, culturen en genres. De warme, gevoelige en wendbare stem van Eléonor kneedt dit alles tot subtiele en poëtische wereldmuziek.

Projecten
Eléonor werkt graag samen met verschillende koren. Zo is er in Lokeren een samenwerking met ‘Malaika’ (het koor onder leiding van Kristien Heirman) en in Beveren werkt Eléonor samen met ‘Resolut’ (onder leiding van Liesbet Van Reeth). Samen optreden doen ze ook: Resolut verzorgt het voorprogramma, Eléonor geeft een concert na de pauze. Als apotheose brengt de band samen met het koor nog enkele nummers.

Zangeres Elly Aerden zingt samen met Zefiro Torna ‘Balsam – een zinnenprikkelend kruidenlabo’. De composities uit het programma Balsam dragen namen als Mirto, Charbel, Alchemilla/Vrouwenmantel, Artemisia absinthium of l’Immortelle. Ze weerklinken naast traditionele gezangen uit Sardinië, Oudnoorse Edda-liederen over de Yggdrasil of levensboom, spirituele gezangen van Hildegard von Bingen en fijnmazige 14e-eeuwse Ars Subtilior muziek. Ze refereren aan teksten van het Hooglied, Laura-verzen uit Petrarca’s ‘Canzoniere’ of Baudelaire’s bundel ‘Les Fleurs du Mal’.

Balsam verpulvert, weekt, fermenteert, kolft tot een destillaat in een oeverloze zoektocht naar de kwintessens van het menselijk bestaan.

In de lijn van de uitgebreide concerttournees en internationale successen van de producties Les Tisserands, in de geest van de Katharen en 'O, Monde Aveugle!, liederen voor de Apocalyps' ontstaat de productie Balsam. Het hybride collectief bestaat uit muzikanten actief in uiteenlopende genres als oude, traditionele, etnische en jazzmuziek. Ze vinden elkaar in hun liefde voor aparte vocale en instrumentale timbres, in hun fijnzinnige muzikale smaak en innemende samenspel. Het programma werd in de zomer van 2016 geselecteerd door REMA, the European Early Music Network.

ReZeptuur
Theaterkok Peter De Bie maakt voorstellingen waarbij niet alleen kijken en luisteren een rol spelen, maar ook proeven, voelen en ruiken. Samen met zijn kompanen Jo Roets en Michiel Soete van het internationaal gerenommeerde en verbluffende Theater der Zinnen – LAIKA, ontwikkelt hij een immersief totaalconcept gebaseerd op het herboristenthema. Het publiek bevindt zich in een mysterieus alchemistisch labo en krijgt pillen, siropen, kruidenlikeurtjes en zalfjes voorgeschoteld. Ze worden live bereid, op- en toegediend door de artiesten terwijl de BALSAM-muziek suddert en bezweert.

Wanneer

2 februari 2018 om 20:30

Waar

Bistro Leireken
Brouwerijstraat 29
1840 Steenhuffel (Londerzeel)
Routebeschrijving

Contact

+32 473 85 32 93

Reservatie

+32 473 85 32 93

Prijzen

€12.0
Basistarief: 12,00 €; Leden VZW: 10,00 €; Aan kassa leden VZW: 12,00 €; Aan kassa: 14,00 €