U bent hier

Ik, Paulus

Koor, orkest en soli vertolken onvergetelijke highlights uit Mendelssohns oratorium. Acteur Piet Mussche kruipt in de huid van bevlogen reiziger Paulus. 


Tussen 1834 en 1836 componeerde Felix Mendelssohn het oratorium Paulus. Het werk vertelt het bewogen leven van de christenvervolger Saulus die de vurige ‘apostel’ Paulus wordt op weg naar Damascus. Zijn passie brengt hem steeds weer in de beklemming. Hij overleeft schipbreuken en gevangenschappen, wordt herhaalde malen gearresteerd, geslagen, gestenigd en uiteindelijk door Nero onthoofd.

Toch vertelt hij onvermoeibaar over de man Jezus waarvoor hij duizenden kilometers te voet aflegt. Hij zoekt mensen en gemeenschappen op, schrijft hen brieven waarin hij steeds weer hoopt dat zij met elkaar verbonden blijven, ongeacht of ze Jood, Griek, vrouw, man, slaaf of vrij zijn. Hij wil alle raciale, religieuze en sociale grenzen doorbreken en mensen samenbrengen rond de hoop op een universeel broederschap.

Het geheel wordt geen vrome bezinning maar een krachtig eerbetoon aan alle gepassioneerden die ondanks alles blijven streven naar verbondenheid.


Spel

Piet Mussche

Koor

Helicon

Orkest

La Passione

Solisten

Adrian Fernandes

Astrid Stockman

Dirigent

Geert Hendrix

Regisseur

Dirk Couvent


Dirigent Geert Hendrix geeft op woensdag 17 januari 2018 (19 tot 21 uur) een inleiding op dit concert in lokaal 104 van de SAMWD.

Wanneer

21 januari 2018 om 15:00

Waar

Liers Cultuurcentrum - Jezuïetenkerk
Gasthuisvest 50
2500 Lier
Routebeschrijving

Reservatie

03 488 06 79

Prijzen

€21.6
Vriendenprijs: 21.60 €; Basisprijs: 24.00 €