U bent hier

Kill Your Darlings - Be My Darling

Kill Your Darlings (KYD) is het eerste Belgische Complete Vocal Technique -koor. Twintig zangeressen en een zanger o.l.v. dirigente Inge Minten laten u alle hoeken van de zaal horen tijdens hun Valentijnsconcert. Liefde is hét thema van oneindig veel songs, maar hoe die klinken wanneer ze door KYD geïnterpreteerd worden, is steeds een verrassing. Laat je in vervoering brengen door dit unieke koor, new school en out of the box. Ceçi n’est pas un choeur!
Kill Your Darlings: romantisch, maar met een scherp kantje.
 
KYD heeft de laatste jaren niet stilgezeten. Dat kunnen die ‘Darlings’ namelijk niet. U misschien wel, tot u ze gehoord heeft… Hier hun parcours in vogelvlucht:
 
Na het Toscaanse avontuur waar het allemaal begon ging KYD eventjes ‘klassiek’ in een project met symfonisch orkest in Diest, gaf een tv-optreden tijdens de liveshows van Stars For Life en zong een kerstconcert ten voordele van het Kinderkankerfonds en Make a Wish. Ze swingden met Sandra Kim, Ben Cramer en het harmonieorkest van Bochelt op de Boggeter Proms, verzorgden de muzikale begeleiding van “Live Life Live”, dansproject van Academie Merksem en eindigden op de vierde plaats in de Cobra Classic Battle van Radio 1.
 
Het Toscaanse publiek bleef hen missen en vice versa. Daarom trokken ze in 2014 met nieuw repertoire, terug naar Italië. In hetzelfde jaar stonden ze met Natalia en het symfonieorkest Zuiderkempen op het podium en gaven een benefietconcert met Leki ten voordele van vzw Nanda. 2015: KYD “ademt” en neemt tijd om hun repertoire uit te breiden en toch flitsen ze tussendoor naar een optreden voor Koor&Stem en verschillende privéconcerten. Kers op de taart van het harde werk in dit jaar werd het eerste KYD-concert “Have a Darling Christmas” in CC Oosterhof Lummen.
 
Van X-mas ‘15 naar Valentijnconcert ‘16, met orkest en Marijn De Valck, waarna een dubbelconcert met harmonieorkest Broederkring uit Houthalen-Helchteren en een concert met backing vocals van Paul Michiels. Seizoen ’16-’17 werd ingezet met een concert in Nederland op festival “Doe Iets”, daarna traden ze op tijdens de opening van Viewmaster/Masterview 2016 in het Zuiderpershuis. KYD sloot 2016 af met tweemaal uitverkocht concert met Jean Bosco Safari ten voordele van Plan België.

Wanneer

17 februari 2018 om 20:15

Waar

Cultuurcentrum Casino
Varenstraat 22a
3530 Houthalen-Helchteren
Routebeschrijving

Reservatie

011 49 22 90

Prijzen

€9.0
Basistarief: 9,00 €; Kassaprijs: 12,00 €; abonnement, groepsprijs: 8,00 €