U bent hier

Mattheuspassie van Bach in zakformaat

The Party preekt de passie - De Mattheuspassie van Bach in pocketformaat

Door zijn dramatische zeggingskracht en overrompelende kwaliteit wordt Bachs Mattheuspassie beschouwd als één van de grote iconen uit de westerse muziekgeschiedenis. In 60 minuten wordt de passie doorlopen met afwisselend bekende aria’s voor sopraan, alt, koralen en duiding bij het verhaal. Westrand stelt voor deze unieke concertbelevenis een internationaal koor samen.  

The Party spiegelt zich aan een ensemble dat in de jaren 1860 furore maakte in Engeland. Het bestond uit vier virtuozen: een sopraan, een violist (niemand minder dan de Belg Henri Vieuxtemps), een
contrabassist (Giovanni Bottesini) en een harmonium-speler (de Belg Jacques-Nicolas Lemmens).
Vandaag brengen Hendrickje van Kerckhove, Bart Rodyns, Eliot Lawson en Lode Leire THE Party weer tot leven.

Klara engageerde barokspecialist Bart Rodyns voor het project ‘Zot van Bach’ met de vraag om voor een instrumentale begeleidingsgroep te zorgen. Hieruit ontstond een concept, dat méér potentieel heeft dan de ‘Iedereen Klassiek’-dag van Klara. Een concept dat Bach, The Party en publieksparticipatie verzoent.
De basis van The Party en van dit passie-project is historisch. In de 19e eeuw was het gebruikelijk muziek te bewerken voor een aangepaste bezetting om zo een trouw publiek te laten genieten van bekende aria’s en melodieën of om orkestrale werken ook binnen de huiskamer verder te laten leven.
Bachspecialist Bart Rodyns maakt van de bekende aria’s arrangementen voor een kleinere bezetting. Een bezetting die de essentie van Bachs muziek overeind houdt.

Wanneer

24 maart 2018 om 20:30

Waar

Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek
Routebeschrijving