U bent hier

Remember Vic Nees

In maart 2018 is het vijf jaar geleden dat componist, dirigent en inwoner van Grimbergen Vic Nees overleed. Zangers, musici en getuigenissen brengen zowel de mens Vic Nees als zijn muziek onder de aandacht.

In maart 2018 is het vijf jaar geleden dat componist, dirigent en inwoner van Grimbergen Vic Nees overleed. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste koorcomponisten van de laatste 50 jaar. Koren binnen en buiten Europa zingen zijn muziek en vereeuwigen het op cd.

In dit concert staat het werk ‘Concerto per la beata Virgine’ voor gemengd koor en hobo van Vic Nees centraal. Daarrond plaatsen we werk van andere Vlaamse componisten, alsook van buitenlandse collegae met werk van Daan Manneke, Erika Budai, Ola Gjeilo en Ivo Antognini. U hoort de creatie van 'Tombeau à 5, Déploration sur la mort de Vic Nees' van Kurt Bikkembergs. En Rudi Tas schrijft nieuw werk voor dit concert. We vullen de muziek aan  met getuigenissen van mensen die enerzijds een grote bewondering hebben voor het werk en de mens Vic Nees, maar anderzijds ook beïnvloed zijn door zijn muziek en figuur als dirigent.

Met Vocaal Ensemble Musa Horti o.l.v. Peter Dejans, Kristien Ceuppens (hobo), Don-Paul Khal (saxofoon)
Met dank aan Lea Nees
I.s.m. Cultuurfonds Noordrand

 

Wanneer

28 maart 2018 om 20:30

Waar

Abdijkerk Grimbergen
Kerkplein 1
1850 Grimbergen
Routebeschrijving

Prijzen

€16.0
Basisprijs: 16.00 €; -21/dagstudent: 10.00 €; 65+: 15.00 €; Keuze abo-10 tarief*: 13.00 €; Keuze abo-6 tarief*: 15.00 €; Keuze abo-3 tarief*: 16.00 €