U bent hier

Salvocalee en Bladelin in The Armed Man - A Mass for Peace

In het najaar zet SALVOCALEE met 'The Armed Man - A Mass for Peace' van Karl Jenkins een nieuw project op de planken. We brengen dit muziekwerk, dat wereldwijd veel succes kent, samen met het Bladelin-ensemble uit Brugge, dat ons voor deze samenwerking uitnodigde. Met de ondersteuning van de nodige strijkers, blazers en percussionisten wordt dit een concert om te ‘beleven’. Alles staat onder leiding van de dirigenten Patrick Beuckels en Wim Salvo.

Het indrukwekkende muziekstuk The Armed Man - A Mass for Peace van Karl Jenkins is een aanklacht tegen oorlog en een smeekbede om vrede.
Jenkins heeft The Armed Man opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis, die door de luchtaanvallen van de NAVO in maart 1999 tot een hoogtepunt kwam. Zonder een pacifistische moraal of specifieke geloofsovertuiging te verkondigen, kan de vraag worden gesteld waarom er - ondanks de vele lessen uit het verleden - nog steeds naar de wapens wordt gegrepen. Jenkins en Wilson kozen teksten uit, die Hindoestaanse, Islamitische, Joodse en Christelijke tradities verbinden. Zij maken zichtbaar dat oorlog overal is en van alle tijden.

De opbouw van The Armed Man leidt ons door alle stadia van oorlog. In de muziek komt dit tot uiting in dreiging, agressie, ontzetting en verdriet om uiteindelijk uit te komen bij hoop en vrede. Met de talrijke herdenkingen rond 100 jaar Wereldoorlog I krijgt deze muziek extra betekenis.

Wanneer

26 november 2017 om 15:30

Waar

Sint-Lambertuskerk
Muizen-Dorp
2812 Muizen
Routebeschrijving

Contact

0476 93 64 94

Reservatie

0476 93 64 94

Prijzen

€15.0

Basistarief: 15,00 €