U bent hier

Stabat mater #3 - Francis Poulenc

Parijs, de roaring twenties. Het jazzrestaurant Le boeuf sur le toit is elke zaterdagavond dé ontmoetingsplek bij uitstek voor de Parijse artistieke avant-garde. Bij de vaste 'samedistes' onder meer componist Francis Poulenc, ook wel de 'vrolijke katholiek' genoemd.

Poulenc werd bij het grote publiek bekend om zijn overvloed aan meesterlijk eenvoudige en uiterst humoristische deuntjes. 'Geen intellectueel gedoe,' maar wel muziek om de mensen blij te maken.

Toch is het zijn andere kant, zijn diepe geloof en spiritualiteit, die hem inspireerden tot enkele van zijn grootste meesterwerken. Zijn Stabat mater is een eerbetoon aan een overleden vriend, emotioneel geladen en overweldigend. Met toch hier en daar een glimp van hoop en humor, of zoals hij het zelf omschreef: 'een requiem zonder wanhoop'.

Vóór het grootse Stabat mater luisteren we naar Poulencs Pianoconcerto. Poulenc keerde met dit werk, dat geschreven werd na de oorlog, maar wat graag terug naar zijn eerdere, levendige stijl. Hij combineert complexloos verrassende ritmes, Braziliaanse invloeden en een charmante frisheid. Helemaal op het lijf van Julien Libeer geschreven!

Na zijn fantastische doortocht tijdens Piano day(s) in maart 2017, verwelkomen we Julien Libeer met veel plezier opnieuw in onze concertzaal.

Francis Poulenc: Les animaux modèles, FP 111, Concerto pour piano, FP 1460 & Stabat mater, FP 148

Samen klassiek - Drie maal genieten van een klassiek concert met Waldo Geuns 
In samenwerking met VormingPlus Limburg organiseren we van 19 tot 20 u een extra voorbereiding. Meer info:
vormingpluslimburg.be

Wanneer

6 april 2018 om 20:00

Waar

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt
Routebeschrijving