U bent hier

Suite voor de Laatste Mijn

‘Suite voor de Laatste Mijn’
30 september t.e.m. 8 oktober 2017 - ZLDR Luchtfabriek
Een muzikaal en beeldend eerbetoon aan de koolmijn van Zolder n.a.v. 25 sluiting
Op 30 september 2017 is het exact 25 jaar geleden dat de steenkoolmijn van Zolder, als laatste van de Benelux, haar deuren sloot. Om dit te herdenken wordt er een muziekstuk gecomponeerd van 25 minuten door de virtuoze muzikanten van de MUZE JAZZ ORCHESTRA & mondharmonicafenomeen Steven De bruyn. Deze ‘Suite voor de Laatste Mijn’ wordt live uitgevoerd vanaf 30 september met beelden uit het rijke mijnarchief. Ook het koor Exsultate zal met ruim 50 enthousiaste zangers en zangeressen deelnemen aan de uitvoering. We zijn nog op zoek naar gemotiveerde stemmen én koperblazers die deze ‘Suite’ extra kracht kunnen geven. Heb je zin om de zingen of om te blazen, stuur dan een mailtje naar cultuur@heusden-zolder.be of bel met An Maex op het nummer 011/80.80.98.

Expo in ZLDR Luchtfabriek
Voor en na deze muzikale ‘suite’ kan je ronddwalen in ZLDR Luchtfabriek en verschillende expo’s beleven. Je ontdekt prachtige fotografie van o.m. Johnny Harsch, Tony Van Galen, Herman Selleslags & Jonny Vekemans. Ook beeldende kunst en design, geïnspireerd door de rijke mijngeschiedenis, zijn van de partij. Het Museum Woutershof presenteert prachtige foto’s uit de oude doos en met ‘Kolenspoor City Project’ kan je zelfs meedenken aan de toekomst van de streek.

Reunie ex-mijnwerkers
Op zaterdagnamiddag 30 september van 14u tot 20u organiseert de Vriendenkring KS een grote reünie in de ‘badzaal’ [Cedubo/Den Lavaar] en op het terras van ZLDR Luchtfabriek voor alle ex-mijnwerkers, hun familie en sympathisanten. Dat wordt ongetwijfeld een hartverwarmend weerzien waar vele herinneringen worden bovengehaald. Alle info over deze reünie kan je vinden op www.ksvriendenkring.be of www.mijnwerker.info.
Tickets voor de ‘Suite voor de Laatste Mijn’ kosten 7,50 euro en zijn te bestellen via www.muze.be waar je ook alle speeldata kan vinden.

Wanneer

1 oktober 2017 om 14:00 tot 8 oktober 2017 om 20:00

Waar

ZLDR Luchtfabriek
Marktplein 5
3550 Zolder (Heusden-Zolder)
Routebeschrijving

Contact

011/80 80 98

Reservatie

011/80 80 98

Prijzen

€7.5

Basistarief: 7,50 €