U bent hier

Tourdion zingt ‘Kerstmis in de wereld’ aan de KU Leuven

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Tourdion willen we even de zorgen van de actualiteit achter ons laten, en samen geloven in een toekomst waar vrede mogelijk wordt.
Op het programma staan het Magnificat van Rutter en een kerstsuite ‘Nativitas’ van Jan Van der Roost. Met Anneke Luyten als sopraan en begeleid door Piacevole, onder leiding van Rik Ghesquière.

In een spetterende intro met B. Britten (Wolcum Yole 1942) en J.-P. Sweelinck (Hodie Christus natus est 1619) heten we u welkom.
De hoofdbrok van het kerstconcert wordt het briljante Magnificat van J. Rutter (Carnegie Hall, 1990), een hommage aan het gekende meesterwerk van Bach, aangevuld met een bede tot Maria, “The lovely Rose”. Rutter was jarenlang de geliefde componist van Tourdion, we zongen honderd van zijn kerstliederen. Vele daarvan werden begeleid door het Ensemble Piacevole dat ons, versterkt, ook nu zal meevoeren in deze krachtige muziek. De sopraan Anneke Luyten zorgt voor de hoogste noten.
Het tweede deel is eens te meer een opdrachtwerk aan een hedendaagse Vlaamse componist. Ditmaal wordt het Jan Van der Roost (°1956). Als intermezzo brengen Anneke Luyten en het orkest zijn recente compositie (2017) op een tekst van Shakespeare “I shall love but thee”. Dan volgt de creatie van het stuk “Nativitas”, een suite voor sopraan, koor en orkest op basis van kersttradities uit Vlaanderen, Zuid-Afrika, Australië, Zuid‑Amerika, Japan en Engeland
Het concert eindigt met een grandioze bewerking door Jan Van der Roost van het gekende “Adeste Fideles”. Iedereen mag uit volle borst meezingen om dit feestelijk kerstconcert in stijl af te sluiten!

Wanneer

22 december 2017 om 20:30

Waar

Aula Pieter De Somer
Charles Deberiotstraat 24
3000 Leuven
Routebeschrijving

Prijzen

€14.0
Basistarief: 14,00 €; Studenten, CJP: 12,00 €; Aan de kassa: 17,00 €; Studenten aan de kassa: 15,00 €