U bent hier

Verdi Happening

Passie, drama, wanhoop, liefde, macht en dat alles in de vorm van ronkende pathos, hemelsmooie aria’s en pakkende orkestklanken. De diep doorleefde opera’s van Giuseppe Verdi behoren tot de absolute top van het repertoire. De jaarlijkse Componistenhappening van deSingel en het Antwerp Symphony Orchestra zet dit jaar voor het eerst scherp op een volbloed operacomponist. In alles wat Verdi op papier zette, hield hij het vergrootglas boven de ‘condition humaine’.

Op de Verdi Happening voert de Italiaanse operaspecialist Giancarlo Andretta met vergeten ouvertures en heerlijke orkestmuziek aan dat deze componist perfect wist hoe hij een orkest kon laten ronken en stomen. Samen met het kruim van de zangklassen uit Den Haag & Antwerpen tilt hij onvergetelijke scènes uit Verdi’s opera’s op het podium. Ook de meer intieme kant van deze componist wordt niet vergeten. Het Malibran Quartet laat horen waarom Verdi’s enige strijkkwartet een opera in zakformaat is. Samen met de gouden stem van Anna Samouil brengen ze een liefdevol portret van Verdi’s mooiste vrouwenrollen.

Hoewel Verdi zich zeer antikerkelijk opstelde - priesters, bisschoppen en inquisiteurs worden in zijn opera’s steeds voorgesteld als malafide machtswellustelingen - had hij als oude man een zwak voor religieuze muziek. Philippe Herreweghe werpt zijn artistieke licht op de overrompelend mooie ‘religieuze stukken’ die de antikerkelijke Verdi aan het einde van zijn leven schreef en waaruit zijn talent voor koormuziek blijkt. Als apotheose sluit de Verdi Happening af met de dodenmis die hij opdroeg aan de politieke dichter Alessandro Manzoni. Verdi’s imposante Requiem, met grandioze solo’s en onthutsende koren, maakte de Latijnse mistekst tot een opera-achtig spektakel.

Wanneer

15 april 2018 om 14:30

Waar

deSingel
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18
Routebeschrijving

Contact

03 213 54 06

Reservatie

03 213 54 06

Prijzen

€35.0
Basistarief: 35,00 €; -19 jaar: 10,00 €