Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Koor- en dirigentendag 2007

Koor- en dirigentendag 2007

Op onze 3e Koor- & dirigentendag worden opnieuw vier actuele onderwerpen aangesneden over artistieke en organisatorische aspecten van het koorleven.Als dirigent of koorbestuurslid kan je een keuze maken uit twee van de vier infosessies en na afloop samen de voorstelling van de nieuwe Koor&Stem-website bijwonen. De thema’s voor dit jaar stellen we hieronder kort even voor.
Voor de praktische informatie en het inschrijvingsformulier: klik hier
Klik hier voor de routebeschrijving


KOORMANAGEMENT: HOE RUN IK MIJN KOOR? (infosessie 1)

Wie zich vandaag wil engageren als bestuurslid in een koor moet over heel wat competenties beschikken! We zijn immers niet allemaal manager en moeten stap voor stap onze weg zoeken in het koorbedrijf. Wie zich hierbij vragen durft stellen is op de goede weg: hoe vind ik nieuwe leden, hoe motiveer ik jonge mensen, hoe communiceer ik, waar vind ik nieuwe bestuursleden, waar vind ik financiële middelen voor mijn koor, hoe bouw ik een eigen bibliotheek uit, enz.
Sluitende antwoorden op al deze vragen liggen helaas niet altijd voor het grijpen, maar uit de kennis en ervaring van andere bestuursleden kunnen we alvast ontzettend veel leren. Koor&Stem organiseert daarom tijdens deze workshop een panelgesprek waarin de verschillende aspecten van de koorwerking worden besproken. Uiteraard krijgen de deelnemers ruim de tijd om suggesties te formuleren en vragen te stellen.
Panel: Terry Janssen (Amivoca Kontich), Carine Van Gerven (Kiliana Overpelt), Joris Bouckaert (Endless Voices), Gerd Wenmeekers (Acantus). - Moderator: Koenraad De Meulder

HOE ZIT HET MET DE VERZEKERING VAN MIJN KOOR? (infosessie 3)

De wet op het vrijwilligerswerk verplicht koren om een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten voor hun koorleden en voor de vrijwilligers die actief zijn in hun koor. Volstaat die verzekering burgerlijke aansprakelijkheid of moet ik mijn mensen nog indekken voor andere risico’s. Moet ik een verzekering afsluiten voor vrijwillige medewerkers die sporadisch inspringen voor de organisatie van een concert ? Moet ik een brandverzekering afsluiten voor de kerk of de zaal waar ik een concert organiseer? Hoe kan ik de instrumenten verzekeren die mij ter beschikking worden gesteld? Wat houdt de verzekering bestuurdersaansprakelijkheid in en is het zinvol om die voor mijn koor af te sluiten?
Spreker: Koenraad De Meulder

BEELDCULTUUR IN DE KOORWERELD: EVIDENT? (infosessie 2)

Als zangers zijn we heel vertrouwd met ‘muziek’ als middel tot expressie. De beeldcultuur, die vandaag zo belangrijk is, staat heel wat verder van onze belevingswereld. Elementen uit de beeldcultuur integreren lijkt op het eerst zicht niet zo eenvoudig. Wie eenmaal de stap heeft gezet en aan de slag ging met beelden en vormen, merkt echter dat je via kleine ingrepen wondermooie resultaten kan bereiken: een andere kooropstelling, een eenvoudige beweging, een juiste belichting of een andere creatieve inbreng...
Koor&Stem heeft met het project ‘Koor van het Jaar’ heel wat ervaring opgedaan in deze wereld van de beeldcultuur en wil die graag doorgeven aan de koorwereld. Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden leren we tijdens deze workshop hoe je beeldcultuur en koorcultuur met elkaar kan verzoenen.
Spreker: Gert Terny

WERELDMUZIEK VOOR SAMENZANGPROJECTEN (infosessie 4)


Koren worden regelmatig aangesproken voor de organisatie van een samenzangproject door hun gemeente, cultuurraad, parochie of andere initaitiefnemers. Plots moet het koor dan op zoek naar aangepast repertoire voor een dergelijk project. De solidariteitskoren hebben een specifiek repertoire dat uitermate geschikt is voor de muzikale invulling van samenzangprojecten. Het bevat een brede waaier van liederen uit de wereldmuziek die een ruim publiek aanspreken. Voor heel wat koren is dit onbekend terrein. Grasduinen in dit repertoire is ongemeen boeiend!
Spreker: Luc Wynants

Info & inschrijving: Karolien Van Diest, 03 237 96 43, karolien.van.diest@koorenstem.be
Klik hier voor de routebeschrijvingDatum Uur Adres
05/05/2007 12u45 tot 17u30 HIK
Kleinhoefstraat
2440 Geel

DownloadsTerug naar vorige pagina