Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Kalender > Cantania slotconcert

Cantania slotconcert

Cantania is een duurzaam initiatief van Singing Brussels. Jaar na jaar zet het alles op alles om Brusselse leerlingen aan het zingen te krijgen en te houden. Zangdocenten werken met Brusselse leerlingen en leerkrachten elk jaar aan de uitvoering van een nieuwe compositie. Dit jaar zingen ze voor het eerst werk van Belgische makelij. 


Het internationale muziekproject Cantania wil leerlingen én leerkrachten het plezier van samen zingen laten voelen. Of je noten kan lezen of niet, na de driedaagse workshop in het Paleis voor Schone Kunsten heb je de smaak gegarandeerd te pakken. We werken samen aan zangtechnieken als ritmiek, ademhaling of klankkleur, en we tonen hoe je op een spelende manier een zangstuk inoefent met je klas.

Voor het eerst werken we rond een compositie uit België, geschreven door de gloednieuwe Dichters des Vaderlands Laurence Vielle en Charles Ducal en de Brusselse componist Jean-Philippe Collard Neven. De compositie gaat over Theo die op weg naar school terechtkomt in een wervelende manifestatie vol slogans, stadsgeluiden, marcheermelodieën en leuzen. Hun zangstuk zingen jij en je leerlingen samen met driehonderd kinderen van Brusselse scholen tijdens het feestelijke slotconcert van Cantania.

De professionele muzikanten van het Nationaal Orkest van België zorgen voor de begeleiding en toveren het slotconcert om tot een feest.

De toegang tot de slotconcerten is gratis.

Cantania is een duurzaam initiatief van Singing Brussels. Jaar na jaar zet het alles op alles om Brusselse leerlingen aan het zingen te krijgen en te houden.

Bekijk hier de documentaire van de eerste versie van Cantania.Contactpersoon: Wenke Minne
Email: wenke.minne@bozar.be
Datum Uur Adres
20/05/2017 13u00 tot 14u00 Bozar - Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel
20/05/2017 17u30 tot 18u30 Bozar - Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel


Terug naar vorige pagina