Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws > Doe mee met 'Belgiƫ dat zijn wij'

Doe mee met 'Belgiƫ dat zijn wij'
Amateurkunsten - 24/02/2017

Ben je jong of oud, woont jouw familie al generaties lang in België of ben je hier pas komen wonen, ben je arbeider of bediende, sociaal werker of leerkracht en houd je bovenal van zingen? Doe dan mee met dit op-en-top Belgisch koorproject tijdens het Irisfeest op zondag 7 mei op het Paleizenplein in Brussel. We willen een 50-koppig koor vormen dat alle schakeringen van België weerspiegelt. Het koor, begeleid door het Nationaal Orkest van België onder leiding van Dirk Brossé, zingt samen met Ozark Henry, Marie Daulne, Sandra Kim, Natalia, Jef Neve, Christoff, Viktor Lazlo, Els De Schepper, Will Tura, Binti, … songs die behoren tot ons collectief geheugen.


Iets voor jou? Ga dan voor de deelnemingsvoorwaarden naar www.belgiedatzijnwij.be

“BELGIË, DAT ZIJN WIJ!” is een initiatief van een aantal bezorgde burgers waarvoor Saïda Sakali, Els De Schepper en Luc Baeckeland tekenen.
Els De Schepper is de meter van het project.
De artistieke leiding is in handen van Els De Schepper. Zij kan daarvoor rekenen op samenwerking met het Nationaal Orkest van België, Dirk Brossé, en Stijn Kolacny.

Dirk Van De Catsyne is de uitvoerend producent.
Intercultureel Centrum De Centrale levert het zakelijk platform aan voor de realisatie van het project.
“Koor&Stem”, “À Coeur Joie” en “Musikverband Födekam Ostbelgien” stellen al hun expertise ter beschikking voor het welslagen van het event.
Visit Brussels, organisator van het Irisfeest, is gastheer voor het korenproject dat kadert in het programma van het Brussels themajaar “Mixity”.
Het initiatief kan rekenen op de steun van Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz en van Brussels minister van Financiën, Begroting en Externe Betrekkingen Guy Vanhengel, MyGuest en P&V.