Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws > Camerata Aetas Nova en Amaranthe naar Maasmechelen

Camerata Aetas Nova en Amaranthe naar Maasmechelen
Repertoire - 09/03/2017

Zopas zijn de deelnemende koren geselecteerd voor de 14de editie van de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen. IKV viert in 2017 zijn 30-jarige bestaan en vindt plaats op 7 en 8 oktober 2017. Dertien koren werden uit de ingezonden kandidaturen weerhouden: acht gemengde koren, vier vrouwenkoren en één mannenkoor. De herkomst van de koren is zeer divers en daar zijn drie koren uit eigen land bij zijn: Camerata Aetas Nova uit Leuven, Amaranthe uit Oudenaarde en Carmina Viva uit Sankt-Vith (Oostkantons). Geweldig nieuws dus!


De wedstrijd begint op zaterdag 7 oktober 2017 en sluit af met een spetterend slotconcert waarop alle koren te horen zijn om 20.00u op zondag 8 oktober 2017.

Uit Nederland is er Canta Volare uit Beek (Nederlands Limburg) en Dualis uit Groningen. Het Oberwalliser Vokalensemble komt uit Sion (Zwitserland). De voormalige Oostbloklanden laten zich niet onbetuigd met: Vox Novus uit Ceske Budejovice (Tsjechië), Cappella Odak uit Zagreb (Kroatië), Cantemus uit Kamnik (Slovenië), Medicus uit Rezekne (Letland) en Festino uit Sint-Petersburg (Rusland). Tenslotte is er als verste deelnemer het universiteitskoor Paramabira uit Jakarta (Indonesië). Zij treden aan met een gemengd koor en een mannenkoor.

De kwaliteit van de koren ligt erg hoog en ze hebben alle een indrukwekkend palmares bijeen gezongen op gerenommeerde koorwedstrijden. Dat belooft dus een muzikaal festijn te worden met een gegarandeerd spannend wedstrijdverloop.

Het volledige programma van onze Vlaamse koorwedstrijd vind je op www.ikv-maasmechelen.be