Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws > Koren gezocht voor 123-piano!

Koren gezocht voor 123-piano!
Koor - 27/06/2017

Vanaf 18 augustus tot 23 september 2017 staan er opnieuw 7 piano's op 7 verschillende locaties in de stad Gent. De piano's worden eerst bewerkt door kunstenaars, en daarna mag iedereen er 5 weken lang gratis op spelen. Een van die locaties is de Korenlei. Dé plek voor koren om van zich te laten horen! Een miniconcertje, een open(lucht) repetitie? Lijkt dit wat voor jouw koor? Laat alvast je interesse blijken en stuur een mailtje naar initiatiefnemer Sioen.


Pianist Kurt Hollants begeleidt Gemengd koor Villa Cantando (Laakdal) op de ‘1-2-3 piano’ in het Sint-Pietersstation - editie 2014

 

5de editie

'123-piano' is dit jaar aan zijn 5de editie toe en de organisatie koos voor een nieuw elan. Dit jaar krijgt elke piano een peter, een Gentse organisatie die het festival een warm hart toedraagt en meedenkt rond unieke muzikale activiteiten. 'De Gentse Peters' zijn niemand minder dan Festival Van Vlaanderen, Muziekcentrum De Bijloke, Refu Interim, NEST, Koor&Stem en IPEM (Ugent)/iMec. Een unieke samenwerking tussen verschillende partners in Gent.
 

7 piano's, 7 locaties

De 123-locaties zijn De Stadshal, De Krook, NEST (Oude stadsbibliotheek), Korenlei (aan café De Nieuwe Onvrije Schipper), Huis Van Alijn en Virginie Lovelinggebouw (aan Sint-Pietersstation).

De 7de en mobiele locatie is de 123-take-away-piano. 5 woensdagavonden rijdt een go-cart mét buffetpiano, de Quatre Mains Mobil, van deur tot deur in 5 buitenwijken van Gent. Een pianist, sportief gesteund door 2 wielrenners van Gentse wielerclub Spaak&Spier, brengt 'liedjes aan huis' die men op bestelling kan aanvragen via de website van 123-piano. Stadscomponist Fulco Ottervanger en De Piepkes zijn reeds van de partij. In samenwerking met Yamaha Music Europe.

De 123-kunstenaars die dit jaar een piano bewerken zijn niemand minder dan Lectrr (cartoonist), Sarah Yu Zeebroek (illustratrice), Samer Alagha (Syrische schilder en nieuwe bewoner van Gent), Moë De Cauter/Detlef Packo Godzoro (studenten KASK/Sint-Lucas), Odisee (Technologiecampus Gent) en Quatre Mains Piano's (organisator en pianoleverancier 123-piano). Op deze manier worden deze 123-street-art-piano's unieke objecten die niet alleen het oor maar ook het oog bespelen.

 Een initiatief van muzikant Sioen, Quatre Mains Piano's en Stad Gent.

 

 

Praktisch

Op 18 augustus om 19u start 123-piano met een wandeling langs alle piano's.

www.facebook.com/123PianoGent/ 

www.123-piano.be.

Vragen via initiatiefnemer/muzikant Sioen – sioen@sioen.net.