Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws > Concert EuroChoir op 8 juli in AMUZ

Concert EuroChoir op 8 juli in AMUZ
Koor - 28/06/2017

 50 zangers, 19 landen, 2 dirigenten, 1 koor
Zaterdag 8 juli om 20.00u organiseert het Nederlandse ZIMIHC in AMUZ in Antwerpen een concert van het EuroChoir – een uniek koor van 50 talentvolle jonge zangers uit 19 verschillende landen. Nederlandse koren zingen in alle talen, maar heb jij wel eens zangers uit 19 landen Nederlands horen zingen?


De leden van het EuroChoir hebben vanaf 1 juli gewerkt aan een ambitieus repertoire onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken (Nederland), dirigent Lorenzo Donati (Italië) en choreograaf Nick Fleuren. Dat betekent niet alleen zingen, maar ook werken aan een spetterende presentatie met beweging en licht. Choreograaf Nick Fleuren was eerder betrokken was bij grote producties als Olivier! en Jheronimus.

De zangers zijn tussen de 18 en 30 jaar oud en komen onder meer uit Oostenrijk, Italië, Turkije, Armenië, Polen, Slovenië en natuurlijk België. Ze zijn geselecteerd op basis van geluidsfragmenten, cv’s, motivatie en aanbevelingsbrieven van docenten of dirigenten.
Het repertoire van het concert is zeer divers en heeft het thema water als leidraad. Er worden werken gezongen van bijvoorbeeld Monteverdi, Palestrina en Sweelinck, maar ook Manneke, Whitacre en Tas (inclusief body percussion).
 

 

Over het EuroChoir en ZIMIHC

Het EuroChoir vindt elk jaar plaats op een andere plek in Europa. Jonge zangers van hoog niveau werken een week lang aan een ambitieus repertoire onder leiding van 2 dirigenten.

EuroChoir is een initiatief van European Choral Association/Europa Cantat (ECA-EC) dat al meer dan 15 jaar plaatsvindt, elk jaar in een andere Europese stad. Het EuroChoir 2017 maakt deel uit van het meerjarige programma “Utrechtzingt” waarmee ZIMIHC de koorsector in Utrecht ondersteunt. ZIMIHC is een zusterorganisatie van Koor&Stem.

Concert

  • Datum & tijd Zaterdag 8 juli, 20.00u
  • Locatie AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Toegang gratis.


Info www.zimihc.nl