Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Vorming & Opleiding > Repertoiredagen

Repertoiredagen
Repertoirdag in AMUZ Repertoirdag in AMUZ

De aanvang van een koorjaar (sept-okt.) en kalenderjaar is het uitgelezen moment om nieuw repertoire te leren kennen. Koor&Stem organiseert twee maal per jaar een repertoiredag in AMUZ waar zowel zangers als dirigenten aan hun trekken komen. Alle genres komen aan bod en je krijgt ook een heleboel tips mee rond stemvorming, koorvorming, repetitietechniek, e.a. Vaak vragen we een buitenlandse docent. Hou onze vormingskalender in de gaten!

Lees meer...Zingen in het Lemmensinstituut Zingen in het Lemmensinstituut

Zingen in het Lemmensinstituut is een verzamelnaam voor jaarlijks terugkerende repertoirecursussen  rond een muzikaal liturgisch thema.Deze cursussen zijn vooral interessant voor koorzangers en hun dirigent die in de eigen parochie mee vorm geven aan de muzikale invulling van de liturgie. We bieden bij deze cursussen altijd verschillende ateliers aan: vb. zangatelier met liedzettingen uit ZJ, zangatelier met nieuwe koorwerken voor de liturgie, rond een bepaald thema, .....

Lees meer...Internationale Bachdagen Internationale Bachdagen

Op deze cursus kunnen koorzangers gedurende een week musiceren onder leiding van ervaren docenten en zijn er workshops voor dirigenten. Er is voor alle zangers individuele stembegeleiding voorzien. De Bachdagen worden traditiegetrouw afgesloten met een prachtig slotconcert begeleid door een barokorkest.

Lees meer...Zingt Jubilate zangavonden Zingt Jubilate zangavonden

Op 1 oktober 2006 verscheen de tweede editie van Zingt Jubilate, het officiële liedboek van de katholieke kerkgemeenschap in Vlaanderen.

Lees meer...