Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten

Projecten


Hearts in Harmony Festival
Hearts in Harmony Festival

29-30 november 2013, Antwerpen
Het Hearts in Harmony Festival stelt verschillende inclusieve zangprojecten aan je voor. In workshops, lezingen en toonmomenten ervaar je hoe samen zingen bruggen kan slaan tussen mensen met en zonder beperkingen. Er is speciale aandacht voor mensen met een auditieve beperking en voor mensen met dementie. Binnen- en buitenlandse praktijkvoorbeelden komen aan bod, het Liverpool Signing Choir en De Betties verzorgen het openingsconcert. Dit en nog veel meer vindt plaats op 29 en 30 november 2013 in AMUZ en Elzenveld in Antwerpen. Alle info op www.heartsinharmony.be

Lees meer...
A voice for vocal trainingA voice for vocal training

Ben je op zoek naar inspirerende praktijkvoorbeelden van zingen met kinderen in het lager onderwijs? Koor&Stem heeft in de afgelopen maanden onderzocht wat er in Europa op dat gebied gebeurt. We spoorden meer dan 110 projecten en initiatieven op uit alle hoeken van Europa. Hier stellen we er 30 kort voor.

Lees meer...
Onvoltooid landschap

Binnenkort organiseert het hele land herdenkingen rond de Eerste Wereldoorlog met de vredesgedachte als centrale thema. Het samenbrengen van mensen rond vrede is daarbij een belangrijk element. De initiatiefnemers Altra Voce (Kortrijks Gemengd Koor) en Koor&Stem doen dat door samen te zingen met zangers van alle leeftijden. De muziek van het oratorium wordt geschreven door de componist Maarten Van Ingelgem (°1976), die reeds heel wat ervaring heeft in componeren voor koor. De teksten zijn van de hand van Annelies Verbeke (°1976). De meertalige tekst zal gedeeltelijk gedeclameerd, gedeeltelijk gezongen worden, gebaseerd op thema’s rond alle tegenstellingen die in de oorlog terug te vinden zijn: oorlog-vrede, lokaal-internationaal, vriend-vijand, leven-dood, wanhoop-hoop, individu-gemeenschap, herinnering, bewustwording enz.

Lees meer...


     

De Stem van ons GeheugenDe Stem van ons Geheugen

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Koor&Stem geven samen een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie in Vlaanderen. Want zingen geeft mensen met dementie letterlijk en figuurlijk een stem, werkt therapeutisch en draagt bij tot de destigmatisering van het ziektebeeld dementie. De Stem van ons Geheugen bestaat uit aangepast didactisch materiaal en uit ondersteuning op maat: een inspiratiegids, een cd, partituren, tekstbundels en een coachingstraject voor wie met een ‘contactkoor’ wil beginnen. Dit project wil het contact tussen mensen met dementie en hun familie of mantelzorgers stimuleren en versterken door hen samen te laten zingen in een 'contactkoor'. Lees meer opwww.zingenmetdementie.be

Lees meer...
La Noche sin EstrellasLa Noche sin Estrellas

Op verzoek van Koor&Stem schrijven componist Sebastiaan Van Steenberge en tekstschrijver Jan Coeck momenteel aan een nieuwe compositie voor inclusief koor en jeugdkoor, La Noche sin Estrellas. Ze werken hiervoor samen met het inclusief koor Gelijkgestemd, verbonden aan het MPI uit Geel (o.l.v. Sander Willems) en het Antwerps Kathedraalkoor (o.l.v. Sebastiaan van Steenberge). Na de creatie van dit werk op de Hearts -in-Harmony-ontmoeting (november 2013) wordt de compositie ter beschikking gesteld aan koren die initiatieven willen ontwikkelen met mensen met beperkingen.

Lees meer...
Ready to Sing GroovyReady to Sing Groovy

Pop songs for 4 equal voices, vocal bass and beatbox, dat is Ready to Sing Groovy. 100% a cappella dus! Een nieuw Koor&Stem project rond vocal pop. Beatbox en meerstemmige jazz- en popsongs, laat dat nu net het handelsmerk zijn van de Belgische a capellasensatie Witloof Bay (www.witloofbay.be), partner in dit project. Stay tuned voor een liedbundel, workshops voor dirigenten en zangers, toonmoment en concerten i.s.m. de professionele vocal group Witloof Bay. 
De liedbundel bestaat een mix van oldies (Cordettes, Andrew Sisters, Frank & Nancy Sinatra), over Earth Wind and Fire en Eric Clapton, tot Coldplay, Beyoncé en Adèle. Dit in een arrangement voor drie gelijke stemmen met één mannenstem (of bassolist) en voorzien van beatbox (of slaginstrument).

Lees meer...