Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten

Projecten

A voice for vocal trainingA voice for vocal training

Ben je op zoek naar inspirerende praktijkvoorbeelden van zingen met kinderen in het lager onderwijs? Op 8 oktober 2014 komt 123ZING! uit Nederland op bezoek in Vlaanderen en op 18 oktober 2014 is er een praktijkdag waar allerlei docenten uit binnen- en buitenland nieuwe methodieken en materialen komen presenteren. Ben je op zoek naar meer inspiratie, dan kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen bij allerlei praktijkvoorbeelden uit alle hoeken van Europa op deze website.

Lees meer...
Onvoltooid landschap

Binnenkort organiseert het hele land herdenkingen rond de Eerste Wereldoorlog met de vredesgedachte als centrale thema. Het samenbrengen van mensen rond vrede is daarbij een belangrijk element. De initiatiefnemers Altra Voce (Kortrijks Gemengd Koor) en Koor&Stem doen dat door samen te zingen met zangers van alle leeftijden. De muziek van het oratorium wordt geschreven door de componist Maarten Van Ingelgem (°1976), die reeds heel wat ervaring heeft in componeren voor koor. De teksten zijn van de hand van Annelies Verbeke (°1976). De meertalige tekst zal gedeeltelijk gedeclameerd, gedeeltelijk gezongen worden, gebaseerd op thema’s rond alle tegenstellingen die in de oorlog terug te vinden zijn: oorlog-vrede, lokaal-internationaal, vriend-vijand, leven-dood, wanhoop-hoop, individu-gemeenschap, herinnering, bewustwording enz.

Lees meer...


     

De Stem van ons GeheugenDe Stem van ons Geheugen

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Koor&Stem geven samen een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie in Vlaanderen. Want zingen geeft mensen met dementie letterlijk en figuurlijk een stem, werkt therapeutisch en draagt bij tot de destigmatisering van het ziektebeeld dementie. De Stem van ons Geheugen bestaat uit aangepast didactisch materiaal en uit ondersteuning op maat: een inspiratiegids, een cd, partituren, tekstbundels en een coachingstraject voor wie met een ‘contactkoor’ wil beginnen. Dit project wil het contact tussen mensen met dementie en hun familie of mantelzorgers stimuleren en versterken door hen samen te laten zingen in een 'contactkoor'. Lees meer op www.zingenmetdementie.be

Lees meer...Ready to Sing GroovyReady to Sing Groovy

Pop songs for 4 equal voices, vocal bass and beatbox, dat is Ready to Sing Groovy. 100% a cappella dus! Een nieuw Koor&Stem project rond vocal pop. Beatbox en meerstemmige jazz- en popsongs, laat dat nu net het handelsmerk zijn van de Belgische a capellasensatie Witloof Bay (www.witloofbay.be), partner in dit project. Stay tuned voor een liedbundel, workshops voor dirigenten en zangers, toonmoment en concerten i.s.m. de professionele vocal group Witloof Bay. 
De liedbundel bestaat een mix van oldies (Cordettes, Andrew Sisters, Frank & Nancy Sinatra), over Earth Wind and Fire en Eric Clapton, tot Coldplay, Beyoncé en Adèle. Dit in een arrangement voor drie gelijke stemmen met één mannenstem (of bassolist) en voorzien van beatbox (of slaginstrument).

Lees meer...
 


La Noche sin EstrellasLa Noche sin Estrellas

Op verzoek van Koor&Stem schreven componist Sebastiaan Van Steenberge en tekstschrijver Jan Coeck een nieuwe compositie voor inclusief koor en jeugdkoor, La Noche sin Estrellas. Ze werkten hiervoor samen met het inclusief koor Gelijkgestemd, verbonden aan het MPI uit Geel (o.l.v. Sander Willems), het Antwerps Kathedraalkoor (o.l.v. Sebastiaan van Steenberge) en solidariteitskoor Al-Arm uit Geel (o.l.v. Daniël Janssens). Geschikt voor ieder koor dat een initiatief wil ontwikkelen met mensen met beperkingen.

Lees meer...