Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Vorming & Opleiding > Podiumkansen > Korenfestival Vlaanderen

Korenfestival Vlaanderen
Korenfestival Vlaanderen

Koor&Stem wil aan koren de kans geven om voor elkaar te zingen en elkaar te ontmoeten. Het Korenfestival Vlaanderen is uitgegroeid tot een tweejaarlijkse ontmoeting van koren uit heel Vlaanderen. Niet te missen voor wie de koorwereld op de voet wil volgen! Het Korenfestival Vlaanderen staat open voor kinderkoren (6-14 jaar), jeugdkoren (14-25 jaar) en volwassenenkoren. 


Elk deelnemend koor brengt eigen repertoire, zonder plichtwerk, maar met aandacht voor werk van hedendaagse Vlaamse componisten en een éénstemmig (volks)lied. 
De koren mogen hun programma met of zonder pianobegeleiding uitvoeren. Naast het volkslied dient nog minstens één lied a cappella te worden gezongen.

Voor elke festival wordt er een jury samengesteld van deskundigen uit de koorwereld. De jury maakt van elk kooroptreden een kort schriftelijk rapport waarin een aantal aanbevelingen voor het koor worden opgenomen. Uiteraad kent de jury ook de prijzen toe voor deze wedstrijd: eerste prijs summa cum laude, eerste prijs cum laude, eerste prijs, tweede prijs en derde prijs. Daarnaast wordt er nog een publieksprijs en een prijs van Koor&Stem toegekend.

Elk koor ontvangt een CD-opname van het optreden, samen met enkele foto's.

Het festival is in de eerste plaats een koorontmoeting en deelnemen is dus veel belangrijker dan met een prijs naar huis gaan.

Het Korenfestival Vlaanderen in Kontich wordt  georganiseerd door het kinder- en jeugdkoor Dainavimo (vroeger: De Konsinjoorkes), in samenwerking met Koor&Stem vzw, het Gemeentebestuur van Kontich, de Cultuurraad van Kontich en het St. Jozefinstituut van Kontich.

 

EDITIE 2017

Het inschrijvingsformulier, het wedstrijdreglement en alle info over de algemene organisatie kan je onderaan deze pagina downloaden. Bezorg ons je inschrijvingsformulier uiterlijk op 15 januari 2017.  

Wanneer: zaterdag 22 en zondag 23 april 2017, telkens van 12 tot 17 uur
Waar: Sint-Martinuskerk, Kontich
Contactpersoon: Erik Demarbaix, erik.demarbaix@koorenstem.be, +32 (0)3 237 96 43

 

VOORBIJE EDITIES

Korenfestival Vlaanderen - editie 2015

Korenfestival Vlaanderen - editie 2013

Korenfestival Vlaanderen - editie 2011

Koorfestival Vlaanderen - editie 2009


Downloads