Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Info & advies > [ Thema's ] > Wegwijzer projectwerking.

Wegwijzer projectwerking.
In dit luik vind je een handleiding, projectwijzer en modelcontract om een project op te starten. 

Een geslaagd concert of project komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Het is zelden of nooit een samenraapsel van toevallige factoren. Integendeel! Elke project of cursus is het resultaat van een proces dat heel planmatig wordt uitgewerkt. Het resultaat wordt in belangrijke mate bepaald door de manier waarop je de zaken aanpakt en zeker niet door een aantal toevallige succesfactoren.

Niet iedereen is met deze materie vertrouwd: hoe begin ik aan een project, welke stappen moet ik zetten, hoe moet ik het project opvolgen en evalueren, enzovoort.

Om subsidies van de gemeente, de provincie of de Vlaamse Gemeenschap te bekomen, moeten bovendien steeds meer koren dossiers indienen waarin het geplande project nauwgezet wordt omschreven. In zo’n dossier moeten de doelgroep en de doelstellingen van het project omschreven worden, moet de planning van het project uitgewerkt worden, moet een begroting opgenomen worden, enz. Niet iedereen beschikt over de vaardigheid om zo’n dossier samen te stellen.


Handleiding projecten
Om u hierbij te helpen schreef Koor&Stem een handleiding voor de realisatie van projecten. Deze handleiding moet u wegwijs maken in de opmaak van een projectdossier en in de realisatie van projecten. U kan de handleiding hier downloaden. Daarnaast vind u hier ook een modelcontract medewerkers dat u kan gebruiken als u samenwerkt met anderen aan het project.  U kan dit modelcontract  hier downloaden. 


Projectwegwijzer
De verschillende fasen van de projectrealisatie werden daarnaast verwerkt in een handige projectwijzer die beschikbaar is in elektronische vorm (Excel of Word) of in gedrukte vorm. Met deze wegwijzer kan je in een mum van tijd de voorbereiding en planning van je project uittekenen en krijg je bovendien enkele instrumenten in handen voor de realisatie en evaluatie van je project. Afhankelijk van wat je wenst, wordt deze projectwijzer je per post of e-mail toegestuurd. Download hier uw aanvraagformulier en stuur het even terug naar info@koorenstem.be of per fax naar 03/248.16.05.

Meer info over subsidiereglementen (o.a. compositie-opdrachten) kan u hier vinden.

 Downloads