Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Vorming & Opleiding > Dirigentenopleiding

Dirigentenopleiding

 
Initiatiedagen koordirectie
Initiatiedagen koordirectie

Koor&Stem organiseert verschillende initiatiedagen koordirectie (Mijn Stem, mijn instrument & Levende Slagtechniek)  voor koorzangers en aspirant-dirigenten. Aan de hand van de handboeken koordirectie en stemvorming van resp. Michael Scheck en Jeanine Lambrechts, krijg je een stevige INITIATIE KOORDIRECTIEStemvorming. Een doe-boek en Handboek voor koordirigenten, twee succesvolle uitgaven van Koor&Stem, vormen feitelijk één geheel. Tijdens deze studiedagen zullen docenten en de auteurs Jeanine Lambrechts en Michael Scheck een aantal facetten uit beide handleidingen uitdiepen.

Lees meer...
Provinciale basisopleiding koordirectieProvinciale basisopleiding koordirectie

De provinciale afdelingen van Koor&Stem organiseren elk jaar een reeks KORTLOPENDE BASISCURSUSSEN waar aspirant-dirigenten of dirigenten met beperkte ervaring kunnen kennismaken met het vak. De basiscursussen richten zich tot alle dirigenten of  aspirant-dirigenten zonder dat zij ervaring moeten kunnen voorleggen. Alle deelnemers worden individueel begeleid zodat er intens kans gewerkte op specifieke vragen.

Lees meer...
Opleiding 'Zingen met kinderen' IOpleiding 'Zingen met kinderen' I

Kinderen vinden zingen ontzettend leuk. En het wordt nog leuker wanneer kinderen kunnen zingen met iemand die de knepen van het vak kent: iemand die het vocaal talent in kinderen weet wakker te maken, hen leert luisteren, hen muzikaal uitdaagt en hen echt laat samen zingen. Dit doe je natuurlijk niet zomaar. Hiervoor heb je een goede dosis kennis en ervaring nodig! Dat is nu net wat de nieuwe, LAAGDREMPELIGE OPLEIDING ‘Zingen met kinderen’ je biedt.

Lees meer...
Opleiding 'Ik dirigeer een koor!'Opleiding 'Ik dirigeer een koor!'

De opleiding ‘Ik dirigeer een Koor!’ is bedoeld voor dirigenten, leerkrachten DKO die meer uit het repetitieproces willen halen en zo het rendement van het koor willen laten toenemen. Ambachtelijke vaardigheden staan voorop. Je werkt intensief aan dirigeertechnieken, krijgt aanwijzingen over goed stemgebruik, je wordt ingewijd in koordidactiek. Daarnaast worden er modulair thema’s aangesneden zoals repertoiresamenstelling, podiumpresentatie, repertoire (bv. Lichte muziek), ... Om deze opleiding te kunnen volgen, beschik je minstens over een basisopleiding notenleer.

Lees meer...
Koordirectie in het DKO en aan de HogeschoolKoordirectie in het DKO en aan de Hogeschool

De driejarige dirigentenopleiding van het Deeltijds Kunstonderwijs loopt gedurende het reguliere schooljaar en omvat een vast programma van 4 cursusuren op zaterdag. Sinds enige jaren zijn er vier muziekacademies waar je een intensieve opleiding koordirectie kan volgen en waar je een sterk, persoonlijk begeleiding krijgt. Geregeld is er ook een oefenkoor voor je ter beschikking. De muziekacademies van Hasselt, Lier, Waregem en Gent bieden deze opleiding aan.

Lees meer...