Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Partners

Partners
Fédération Chorale Wallonie - Bruxelles A Cœur Joie Fédération Chorale Wallonie - Bruxelles A Cœur Joie

De Fédération Chorale Wallonie - Bruxelles A Cœur Joie is de Waals/Brusselse koororganisatie. A Cœur Joie heeft regionale afdelingen (in Waals-Brabant/Namen, Brussel, Charleroi, Henegouwen en Luik/Luxemburg), en organiseert tal van activiteiten speciaal gericht op kinderkoren, jeugdkoren en volwassenenkoren.

 

Lees meer...Musikverband Födekam Ostbelgien Musikverband Födekam Ostbelgien

De 'Musikverband Födekam Ostbelgien' is de vereniging voor vocale en instrumentatle groepen van de Duitstalige Gemeenschap in België. Bij Födekam zijn 133 groepen aangesloten. Födekam organiseert tal van activiteiten voor de aangesloten leden. Voor de koren zijn dit o.a. zingweken, Sing-Ins, Vocal Projects en cursussen stemvorming. Met het nieuwe project 'Muziek in de scholen' zorgt Födekam er bovendien voor, dat meer schoolkinderen en hun leerkrachten plezier beleven in het zingen.

Lees meer...KoorLink KoorLink

In haar Koorcyclus A Capella biedt Koorlink vzw elk concertseizoen een podium aan betere amateurkoren, professionele koren en vocaal ensembles uit Vlaanderen en daarbuiten. 

Lees meer...VOICE - Vision on Innovation for Choral Music in Europe VOICE - Vision on Innovation for Choral Music in Europe

VOICE - Vision on Innovation for Choral Music in Europe - is een meerjarig Europees samenwerkingsproject voor de duurzame vernieuwing van koorzang. VOICE stimuleerd innovatie, inspiratie en samenwerking op lange termijn. Het is de eerste keer dat koororganisaties, muziekleraren en onderzoekers in een dergelijk project samenwerken. België is in het project vertegenwoordigd door Koor&Stem en het Expertisecentrum Stem uit Leuven. Koor&Stem ontwikkelt het project 'A voice for vocal training'.

Lees meer...European Choral Association - Europa Cantat European Choral Association - Europa Cantat

Europa Cantat werd als eerste Europese jeugdkorenorganisatie in 1963 gesticht op initiatief van het Franse A Coeur Joie en de Duitse Arbeitskreis Musik in der Jugend. In januari 2011 is Europa Cantat gefuseerd met de Europese koororganisatie AGEC tot de European Choral Association - Europa Cantat.

Lees meer...IFCM IFCM

De International Federation for Choral Music (IFCM) werd gesticht in 1982 door de 7 grote koororganisaties in de wereld: A Coeur Joie, All-Japan Chorus League, American Choral Directors Association (ACDA), Arbeitsgemeinschaft Europäischer Chorverbände (AGEC), Asociación Interamericana de Directores de Coro, Fédération Européenne des Jeunes Chorales, en Nordiska Körkomittén-SAMNAM.

Lees meer...EVTA EVTA

Koor&Stem is lid van Evta-Be, de European voice teachers association Belgium. Evta-Be is de Belgische vereniging voor zangpedagogen, professionele zangers, acteurs in muziektheater en woordkunstenaars, koordirigenten, zang-en woordstudenten in erkende opleidingen en holistisch omkaderende beroepen (NKO-artsen, zangstemgerichte logopedisten, kinesisten, osteopaten, personal- sportcoaches en andere).

 

Lees meer...EAS EAS

Koor&Stem is lid van EAS, de European Association for Music in Schools. EAS is een platform voor iedereen die muziek onderwijst: leraren, artiesten, wetenschappers, gericht op het verbeteren van het muziekonderwijs in Europa. EAS geeft ondersteuning, verspreidt informatie en werkt samen met andere Europese muziekorganisaties in allerlei projecten en initiatieven. EAS is de Europese samenwerkingspartner van de International Society for Music Education (ISME). Ook werkt EAS samen met de European Music Council (EMC) en met meNet, het Europese netwerk voor muziekeducatie.

Lees meer...