Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Partners > European Choral Association - Europa Cantat

European Choral Association - Europa Cantat
European Choral Association - Europa Cantat

Europa Cantat werd als eerste Europese jeugdkorenorganisatie in 1963 gesticht op initiatief van het Franse A Coeur Joie en de Duitse Arbeitskreis Musik in der Jugend. In januari 2011 is Europa Cantat gefuseerd met de Europese koororganisatie AGEC tot de European Choral Association - Europa Cantat.Netwerk
Vandaag is het een netwerk van koororganisaties ten behoeve van koren, individuele koristen en dirigenten, met lidfederaties uit 51 landen over de hele wereld (samen 31.000 koren, en meer dan 1 miljoen zangers & koorleiders). De Belgische leden zijn A Coeur Joie (Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles), Koor&Stem en de Vlaamse Federatie van Jonge Koren/Koor&Stem Gent.

De European Choral Association - Europa Cantat beoogt de uitwisseling van het Europese culturele erfgoed, cultuureducatie en de ontwikkeling van algemene waarden als verdraagzaamheid en democratie.

Aanbod
Het aanbod van de European Choral Association - Europa Cantat bestaat uit activiteiten voor koorgroepen, jonge koristen, dirigenten (beginnende amateurs, gevorderden, jonge professionelen) en componisten: zangweken, cursussen, studiedagen, festivals en wedstrijden. De driejaarlijkse organisatie van het Europa Cantat Festival is de grootste en meest bekende activiteit. In 2012 vindt het plaats in Torino. Ook EuroChor is een van de toonaangevende initiatieven.

Externe links:

European Choral Association - Europa Cantat

EC XVIII Torino 2012