Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Partners > IFCM

IFCM
IFCM

De International Federation for Choral Music (IFCM) werd gesticht in 1982 door de 7 grote koororganisaties in de wereld: A Coeur Joie, All-Japan Chorus League, American Choral Directors Association (ACDA), Arbeitsgemeinschaft Europäischer Chorverbände (AGEC), Asociación Interamericana de Directores de Coro, Fédération Européenne des Jeunes Chorales, en Nordiska Körkomittén-SAMNAM.De IFCM heeft lidfederaties in 80 landen, en is de officiële vertegenwoordiger van de koormuziek bij de International Music Council (IMC) van de UNESCO. Aldus vertegenwoordigt de IFCM zo’n 10 miljoen koristen en 200.000 dirigenten.


International Center for Choral Music (ICCM)
De IFCM ondersteunt het International Center for Choral Music (ICCM) in Namen. Deze organisatie coördineert MUSICA, de internationale databank voor koormuziek die momenteel meer dan 80.000 koorpartituren beheert. De IFCM geeft het International Choral Bulletin (ICB) uit, een kwartaaltijdschrift met nieuws en artikels rond internationale koormuziek. Een andere publicatie is de World Choral Census (WCC).


Masterclasses, workshops en congressen
De IFCM organiseert of sponsort masterclasses, workshops en congressen om koordirigenten en andere geïnteresseerden de kans te bieden hun vaardigheden te ontwikkelen d.m.v. studie en optredens met dirigenten/docenten van wereldklasse. Belangrijkste doeleinden zijn het stimuleren van kooractiviteiten in regio’s die anders weinig aan bod komen, en het aanmoedigen van onderzoek naar specifieke onderwerpen i.v.m. koormuziek. Om de drie jaar wordt het World Symposium on Choral Music gehouden (Minneapolis 2002, Kyoto 2005).