Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Repertoire > Bibliotheek > Bibliotheek Koor&Stem zetel Leuven

Bibliotheek Koor&Stem zetel Leuven

De bibliotheek van het Lemmensinstituut, waar Koor&Stem Leuven gevestigd is en zeer nauw mee samenwerkt, is een muziekbibliotheek van ongeveer 50.000 banden en 150 lopende tijdschriften.
Koor&Stem, zetel Leuven, vroeger bekend als 'Het Madrigaal' beschikt ook over een documententatiecentrum dat geïntegreerd is in de bibliotheek van het Lemmensinstituut en alle eigen uitgaven omvat.


Inhoud

De bibliotheek van het Lemmensinstituut is een muziekbibliotheek van ongeveer 50.000 banden en 150 lopende tijdschriften.Het fonds beslaat bijna alle terreinen van de muziekstudie met traditionele sterktes als orgelmuziek, kerkmuziek en pedagogie (naast jonge verzamelingen over woord, jazz en muziektherapie). De catalogi zijn consulteerbaar via de website van het instituut. Omdat de bibliotheek een interne voorziening voor studenten en docenten is, wordt er in principe niet uitgeleend aan derden. Inkijken kan natuurlijk wel.

Het Vlaams Centrum Liturgisch Muziek (VCLM) of het vroegere Madrigaal, dat zeer nauw samenwerkt met Koor&Stem, zetel Leuven beschikt ook over een documentatiecentrum dat geïntegreerd is in de bibliotheek van het Lemmensinstituut. Het omvat alle eigen uitgaven. Deze kunnen tijdens de kantooruren (na afspraak) geconsulteerd en aangekocht worden via de boekenwinkel van het VCLM.
De eigen uitgaven bestaan voornamelijk uit koorbewerkingen en orgelbegeleidingen van liederen, hoofdzakelijk uit Zingt Jubilate. Daarnaast zijn er een aantal pakketten voorradig rond thema’s als Kerstmis, Pasen, eerste en plechtige communie en uitvaart. In de reeks Musica Sacra vindt men koorzettingen en orgelbegeleidingen van Latijnse missen en liederen van vooral Vlaamse componisten.

De uitgaven kan het VCLM zijn terug te vinden op www.vclm.be. Deze site is evenwel nog in opbouw, maar zal binnenkort volledig operationeel zijn. Meer info? claudine.martens@koorenstem.be  

 

Openingsuren

De bibliotheek is geopend elke dag van 9:00 tot 16:30. Op vrijdag tot 12:00.
Aan derden wordt geadviseerd voor bezoek eerst conctact op te nemen met het instituut.

 

Ligging

Herestraat 53
3000 Leuven
Tel: 016/23.39.67