Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Cardoen Edwige

Cardoen Edwige


De sopraan Edwige Cardoen begon op 7-jarige leeftijd te zingen in het Merksems Jeugd- en Kinderkoor (nu Scaldis Cantat) o.l.v. Lieve Suys, waarin ze reeds verschillende solo’s vertolkte. Tevens studeerde ze piano aan de muziekacademie van Merksem. Ze zette haar muziekstudies verder aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en volgde zang bij An Walker.

In 1993 behaalde Edwige het laureaatsdiploma zang aan het Lemmensinstituut te Leuven met eerste prijzen voor zang (bij Dina Grossberger) en notenleer. Daarnaast nam ze deel aan verscheidene cursussen, waaronder “Das Treffen” in Bayreuth, een vervolmakingscursus “Liedgestaltung” bij de befaamde Wolfram Rieger, en één in het Spaanse El Escorial, waar ze zich toelegde op muziek uit barok en rococo. Na haar studies vervolmaakte ze zich bij Loh Siew Tuan, Lucienne Van Deyck, Jill Feldman en Rolande Van der Paal. Momenteel volgt ze nog les in klankoriënterend zingen bij Ingrid Voermans in Den Haag en studeert ze cello bij Katelijne Van Kerckoven.


Sinds 1994 zingt Edwige bij het Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe.
Verder zong ze regelmatig met het VRT-koor, Il Fondemento, Currende, de Kathedraalkoren van Mechelen en Brussel,...
Als soliste verzorgde ze concerten met Zefiro Torna en werkte ze de afgelopen jaren mee aan o.a. Carmina Burana (Orff), Gloria (Poulenc & Vivaldi), Lauda Sion (Mendelssohn), Messiah (Händel), Requiem (Mozart) enz.

Edwige Cardoen is als lerares zang verbonden aan Dé Kunsthumaniora te Antwerpen en de muziekacademies van Willebroek en Ekeren.


Contact:

Tel. 03/774.38.43
GSM: 0477/13.05.71
E-mail: edwigecardoen@hotmail.com