Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > De Wilde Lieselot

De Wilde Lieselot

Lieselot De WildeLieselot De Wilde (mezzosopraan) begon haar muzikale loopbaan met een eerste prijs tijdens de wedstrijd Axion Classics van Dexiabank 2003. Vijf jaar later studeerde ze af met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut bij Dina Grossberger en Katelijne Van Laethem. In haar nog jonge carrière werkt Lieselot vooral in het kader van het vocale vrouwenkwartet Encantar, met wie ze twee CD's opnam, en is ze gedurende twee jaar ook vast lid van het Koor van de Vlaamse Opera. Lieselot kijkt hier op terug als een belangrijke en vruchtbare periode van intensieve samenwerking, maar vanaf 2010 kiest ze er resoluut voor om meer solistische paden te bewandelen. Sinds kort vervolmaakt ze zich verder onder de vleugels van Jard Van Nes en Alain Buet.
Lieselot is eveneens een goede actrice. Dat ze zich een boeiende weg baant in het muziektheater is daar een logische gevolg van. Onder de vleugels van jonge componisten en theatermakers zoekt ze naar een eigen stijl die ze met veel persoonlijkheid en muzikaliteit weet te ontwikkelen.
Voor muziektheater LOD creëerde ze de muziek van Dominique Pauwels in de internationaal geprezen productie MUUR, in een regie van Inne Goris. In de Bijloke creëerde ze tijdens het festival En avant Mars/Voorwaarts Maart 2011 werk van o.a. Sebastian Bradt en Jan Duthoy. In juli 2012 zong ze in de spraakmakende opera “Tongval” waarvoor Frank Nuyts een rol voor haar schreef. Met het baroktrio Bel Ayre werd ze in augustus 2011 door een internationaal comité gehonoreerd met de titel Young promising ensemble tijdens IYAP 2011. In de zomer van 2012 stonden ze o.a. geprogrammeerd op het prestigieuze festival van het Venetian Centre for Baroque Music, de Rotterdamse Operadagen en de Dag Oude Muziek in Alden Biesen. Een andere opgemerkte verschijning van Lieselot was tijdens het Festival De Froville 2011 (Frankrijk) waar ze finaliste werd van het eerste Concours International de Chant Baroque.

Luisterfragment Lieselot De Wilde: http://www.youtube.com/watch?v=6RRXEB8Ba-w

Contact:

lieselotdewilde@gmail.com