Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Van Mol Sarah

Van Mol Sarah

 

 

SARAH VAN MOL, sopraan, kwam als dochter van een muzikale familie reeds vroeg in contact met muziek. Ze studeerde piano en orgel, maar ontdekte uiteindelijk de liefde voor zang. In juni 2001 voltooide zij haar meesteropleiding aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen: voor zang in de klas van Bernadette Degelin, voor schriftuur in de klas van Peter Thomas. Masterclasses volgde ze bij Robert Alderson, Susan Roper, Guy de Mey en Gidon Saks. Momenteel wordt zij verder gecoacht door Carol Meyer-Brütting in Frankfurt.

 Soliste

Als soliste concerteerde Sarah in België, Nederland, Duitsland, Engeland, Polen en Brazilië. Zo zong ze het Stabat Mater van Pergolesi, Scarlatti en Dvorak, het Requiem van Fauré en Vic Nees, , de Nelson-Messe van Haydn, Alexander’s Feast van Händel, King Arthur van Purcell, en de rol van Juliette in de operette Der Graf von Luxemburg van F. Léhar. Binnenkort staan het Requiem van Brahms en The Messiah van Händel op het programma. Bij het ensemble Euterpe Baroque Consort, waar zij vaste soliste is, kan ze zich kan uitleven in werken van Monteverdi, Carissimi en tijdgenoten.

Cd-opnames

Ze verleende haar medewerking aan tal van cd-opnames, o.a. met organist en vader Jan Van Mol. Voor het Vlaams Radio Koor zong zij de sopraansolo’s tijdens opnames met muziek van J.S. Bach, Sergej Rachmaninov en Johan Duijck. Verder had zij dit jaar de eer om de begrafenis van o.a. Jan Hoet, Jean-Luc Dehaene, Jos Ghysen & Jos Chabert te mogen verzorgen.

Ensemblezangeres

Als ensemblezangeres is zij vast verbonden aan het Vlaams Radiokoor en zingt ze regelmatig bij andere professionele ensembles, waaronder Collegium Vocale Gent, De Nederlandse Bachvereniging, Currende, Psallentes, Oltremontano, Aquarius, Ars Musica en Anima Eterna. Dit alles in een heel uiteenlopend repertoire, gaande van Renaissance over Barok tot hedendaags.

Handle Variations with Care

Sarah zong onder dirigenten als Hervé Niquet, Phillipe Herreweghe, Jos Van Veldhoven, Marcus Creed, Bo Holten, Erik Van Nevel, Jos Van Immerseel, Kaspars Putnins, Paul Dombrecht, Kurt Bikkembergs, Patrick Peire, Paul Hillier en Yannick Nézet-Seguin. Bo Holten schreef de sopraansolo in zijn compositie Handle Variations with Care speciaal voor haar stem. Met Currende en het VRK ondernam zij concertreizen naar Frankrijk, Italië, Duitsland, Israël, Tsjechië en Spanje. Met Collegium Vocale trad zij op in New York, Saintes, Warschau en Ljubljana.

Pedagoge

Als muziekpedagoge is zij verbonden aan de muziekacademie van Lier.

Contact

sarahvanmol@gmail.com