Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Carsauw Inez

Carsauw Inez

Inez Carsauw behaalde het aggregaat muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut te Leuven en de diploma’s “Meester in de muziek, optie zang” (bij Lucienne Van Deyck) en zangpedagogie aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Ze specialiseerde er zich in opera bij Koen Kessels en Guy Joosten. Meestercursussen zang bij o.a. Vera Rosza, Sarah Walker, Adelisa Tabiadon, Gidon Saks en recent David Jones. Ze werd finaliste in de Mary Garden International Competition. In 2001 nam ze deel aan de Belcanto Summer School Holland. Sinds enkele jaren integreert ze ook boventoonzang in haar vocale ontwikkeling.

Inez Carsauw is een veelzijdige zangeres. Als jonge soliste zong ze tal van muziektheaterprodukties bij de Vlaamse Opera, Muziektheater Transparant, Taschenoper Wien, KNS, NTG, Het Paleis en De Spiegel. Ze trad op tijdens festivals in binnen- en buitenland, o.a. het Covent Garden Festival, het Belcanto Festival Dordrecht en het Festival van Vlaanderen. Ze zong o.a. Dido in “Dido and Aeneas” (Purcell), Arianna in “Lamento d’Arianna” (Monteverdi) en rollen in diverse opera’s van Haydn, Piccini, Bizet en Weill.

In 1997 zong ze in Wenen de wereldpremière van de opera “Resurrection” van Sir Peter Maxwell Davies. Bij de Vlaamse Opera maakte zij haar solodebuut in “Jenufa” (Janacek), een Robert Carsen-regie op tournee in het Grand Théâtre de Luxembourg.  

Inez Carsauw is tevens zeer actief in het sacrale concertgebeuren. Zowat alle grote oratoria, van Händel’s Messiah, Bach’s Passies tot Mozarts/Dürüflé’s/Verdi’s Requiem, behoren tot haar repertoire, waarmee ze veel bijval oogst in binnen- en buitenland.

In het najaar van 2007 was ze als soliste bij de Vlaamse Opera te beluisteren in de Petite Messe Solennelle van Rossini en zeer recent zong ze het Requiem van Verdi in de Madeleinekerk te Parijs.   

Als liedzangeres toonde Inez Carsauw reeds haar grote affiniteit met 20e-eeuwse muziek.

Ze concerteerde met o.a. het Vlaams Radio Orkest, het Prometheus-ensemble, het Spectra-ensemble, Ars Longa, Obbrusselmusica en Kontrabone. Ze was gastsoliste op de “3e Nacht van de Romantiek” van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en was te horen in de lunchconcertenreeks van de Vlaamse Opera. Dit alles resulteerde in boeiende interpretaties van o.m. “De Negende Symfonie” van Beethoven, “Il Tramonto” van Respighi, “El Amor Brujo” van De Falla, Kurt Weill-liederen, liedcycli van Lucien Goethals, creatie van werk van Rafaël D’Haene…  

In haar nog jonge carrière maakte ze concertreizen naar o.a. Brazilië, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Roemenië en Spanje.

Inez Carsauw maakt deel uit van het vocaal kwartet Vocamabile (www.vocamabile.be) en is als stempedagoge verbonden aan Koor&Stem.

Toekomstige engagementen zijn o.a. de lunchconcerten “Belle Epoque” in de Vlaamse Opera (2008-2009), “Stabat Mater” (Pergolesi), concert met het Arpae-ensemble in het Flanders House te Londen, Hohe Messe en Mattheuspassie (Bach), Requiem van Verdi, Mozart’s Requiem en Grote mis in c en “Medea” van compagnie In Vitro (2009-2010).

Contact: inezang@skynet.be