Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Pardon Anna

Pardon Anna
      
Na twee boeiende jaren in Ivoorkust, waar ze werkzaam was als landbouwkundig ingenieur, stapte Anna Pardon naar het Gentse Muziekconservatorium. Ze behaalde in 1995 de eerste prijs solozang bij Lydia Risack-Lesage en ontving de Aerensprijs 1995 voor de beste zangprestatie.
In 1998 zette Anna Pardon haar eerste stap in de professionele muziek- en theaterwereld via een engagement bij de musicalafdeling van het Ballet van Vlaanderen. Sindsdien bouwde ze een stevige reputatie op als zangpedagoge (Izegem, Gent) en deed podiumervaring op in het Vlaams Radio Koor, Il Fondamento, het koor van de Vlaamse opera en in koorprojecten van Anima Aeterna, de Beethovenacademie en het Prometheusensemble.

Als soliste en vast lid van het ensemble Rendez-vous legt ze zich toe op creaties van klassiek hedendaagse muziek van Vlaamse componisten als Paul Beelaerts (7 X anders, 2000), Dirk Blockeel (Kleine dingen, 2000,   Kemerkelkies, 2000), Piet Swerts (Je t’, 2002); Bernard Baert (Zeewaarts gezegd, 1993, uitgevoerd in 2004), Petra Vermote (El canto de la miel, 2005). Samen met Geert Tavernier bedacht ze het muziektheaterwerk “De echo van de maan” op teksten van Pessoa, Lorca, Flynn en ’t Zandt. Het werd uitgevoerd in Oostende voor Theater aan Zee 2005. Componiste Petra Vermote schreef de muziek  voor sopraan en  Emanonensemble. Regie Koen Gescière, Beeldmateriaal Jelle Van Coillie.

Anna Pardons meer klassieke repertoire omvat de altsolo’s uit de passies en tal van cantates van J.S. Bach, het Stabat Mater van Vivaldi en Pergolesi, de bekende concertmissen van Mozart, Haydn e.a. Ze verzorgde de altsolo in het passiespel met regie van Guido Willaert in  Oudenburg in 2003. In 2006 selecteerde ze zelf de muziek die ze uitvoerde op de jubileumeditie van het passiespel met actueel thema: “Pijn om het verlies”. Ze koos aria’s uit Caldara’s Maddalena ai piedo di Cristo naast Middeleeuwse Cantigas, zang uit El misteri d’Elx  en gregoriaans.
Vrij recent legde  Anna Pardon zich toe op het Duitse en het Franse lied. Samen met pianist Kim Van den Brempt verzorgt ze  liederavonden gevuld met werk van  Schubert, Brahms en Schumann. Frans repertoire met op het programma Chausson,  Debussy, Weill en  Baert  voert ze uit met pianist/componist Bernard Baert. Met collega Ann De Prest, sopraan, zingt ze duetten van Brahms en Bernstein. In het voorjaar 2007 zal ze meewerken aan de Jekyll and Hyde-produktie van de Toneelzolder met regisseur Brigitte Desloovere, o.a. in de rol van Lucy.
Anna heeft de ambitie een heel eigen muziektheaterproject uit te werken; deze keer liefst één dat haar op het lijf (en op de stem) geschreven staat (is). Ze hoopt er mee naar buiten te kunnen komen in het najaar van 2007.

Contact:
tel: 09/2 240 480
gsm: 0473/35.65.93
e-mail: an.pardon@skynet.be