Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Uytterschaut Johan

Uytterschaut Johan
         
Basbariton Johan Uytterschaut werd in 1959 geboren te Gent. Hij promoveerde als musicoloog aan de Rijksuniversiteit van Gent en deed daarna hogere muziekstudies aan het Ko¬ninklijk Muziekconservatorium, eveneens te Gent. Aan het Lemmensinstituut te Leu¬ven behaalde hij het hoger diploma zang bij Roland Bufkens. Hij volgde ook vervol¬makingslessen bij Malcolm King, Philip Gosset en Antonio Pappano (bij deze laatsten naar aanleiding van het Rossini-eeuwfeest in de Koninklijke Muntschouwburg).    

In 1990 werd hij semi finalist van het Internationaal Vocalisten Concours te ‘s Hertogenbosch, afdeling opera.
In 1998 won hij de eerste prijs op het Torneo Internazionale di Musica te Rome. Dit bezorgde hem een recitaltournee in verschillende Europese steden.

Hij is actief als oratorium  en liedzanger en als vertolker van hoofdrollen in opera’s van Purcell, Händel, Pergolesi, Telemann, Gluck, Haydn, Mozart, Rossini, Menotti en Walton. Ook in de wereld van de klassieke musical is hij een gevraagd solist. Als recitant deed hij de laatste tijd verschillende opgemerkte optredens in werk van Strawinsky, Honneger en Walton.

Hij concerteerde voor het Festival van Vlaanderen, Jeugd en Muziek, de VFJK en andere organisaties in binnen  en buitenland, en verleende meermaals zijn medewer¬king aan de creatie van hedendaags werk en aan radio  en televisieopnames. Daarbij zong hij o.a. met het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Nationaal Orkest van België, het Kamerorkest Sinfonia, het Orkest van het Lemmensinstituut, het BRTN Filharmonisch Orkest, en de Filharmonia Ungarica, onder dirigenten als Muhai Tang, Edmond Saveniers, Robert Groslot, Dirk Vermeulen, Paul Schollaert, Jan Va¬lach, François Huybrechts, Jan Cober en met pianisten als Levente Kende, Renaat Beheydt, Andrea Trovato, Remo Zucchi.

Verder is hij docent aan het Lemmensinstituut te Leuven, voordrachtgever aan de Universiteit Vrije Tijd van en reisleider voor het Davidsfonds en programmamedewerker voor Klara.

Contact: canto.fiorito@tele2allin.be