Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Loenders Nadia

Loenders Nadia

Nadia Loenders studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Lucienne Van Deyck en vervolmaakte zich aan de Musikhochschule van Düsseldorf (D.) bij Dhr. A. Klora.

Zij volgde diverse zangcursussen o.a. bij R. Hansmann aan het Wiener Musikseminar te Wenen en bij Ute Trekel- Burkhardt te Berlijn. Zij behaalde haar licentie koordirectie met grote onderscheiding aan het Conservatorium te Maastricht (NL) bij Ludo Claesen.

Als soliste voerde zij reeds vele oratoria uit in binnen- en buitenland, waaronder het Gloria en Magnificat van Vivaldi, het Stabat Mater van Pergolesi en Dvorak, Faustszenen van Schumann, de Koraalfantasie van Beethoven, passies en cantates van Bach, het Requiem en missen van Schubert, Mozart, Haydn, Requiem Canticles en Mis van Stravinsky, e.a.

Zij verleende haar medewerking aan radio en tv-opnames van het "Agnus Dei" uit "La petite Messe Sollenelle" van G. Rossini en "De Oorlog" van Peter Benoit met het BRTN-filharmonisch orkest o.l.v. Lucas Vis .
Daarnaast trad zij o.a. op met het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen o.l.v. G. Llewellyn, l’Orchestre National de Lille o.l.v. A. Rickenbacher en het Nationaal Orkest o.l.v. Y. Simonov, Orchestre Philharmonique du Luxembourg o.l.v. David Shallon.

Zij is actief als docente en organiseert cursussen en seminaries.
Daarnaast dirigeert zij onder andere het ensemble F:email.

Contact:

Tel: 013/53 13 95
GSM: 0477/49 72 36
E-mail: nadia.loenders@gmail.com
Website: www.nadialoenders.be