Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Vorming & Opleiding > Koor- & Dirigentendag > Koor- en Dirigentendag 2007

Koor- en Dirigentendag 2007

De Koor&Dirigentendag van 5 mei 2007 in het HIK te Geel werd druk bezocht. Op het programma van 3de Koor&Dirigentendag stonden vijf workshops waaruit de deelnmers zelf een keuze konden maken. Volgende thema's kwamen uitvoerig aan bod: recrutering, verzekering, communicatie, beeldcultuur en wereldmuziek.Hoe run ik mijn koor?
Tijdens workshop ‘Koormanagement’ stond het thema ‘recrutering’ centraal. De deelnemers formuleerden een heel reeks waardevalle en bruikbare suggessties rond de recrutering van van nieuwe koorleden en koorbestuursleden. Elk koor kampt met dit probleem en zoek oplossingen of methodes om vooral jonge mensen te engageren in het koorleven. De panelleden Terry Janssen (Amivoca), Carine Van Gerven (Kiliana) en Gerd Wenmeekers (Acantus) vertelden over hun aanpak binnen hun eigen koor en reikten interessante informatie aan.  Meer info.

Hoe zit het met de verzekering  van mijn koor?
De deelnemers aan de workshop ‘Hoe verzeker ik mijn koor’ kregen een overzicht van de verzekeringen die elk koor zou moeten afsluiten om de eigen risico’s tot een mimimum te beperken. De nieuwe wetgeving op het vrijwilligerswerk kwam natuurlijk ook ruim aan bod tijdens deze sessie. Daarnaast kregen de deelnemers ruim de tijd om vragen te stellen rond specifieke verzekeringsvraagstukken. Meer info.

Voorstelling nieuwe website Koor&Stem

De communicatiestrategie van Koor&Stem kwam uitvoerig aan bod tijdens de sessie ‘ Voorstelling website Koor&Stem’. De deelnemers leerden hoe zijn aan hun concertaankondigingen, persmedelingen  en andere aankondigingen optimale verspreiding kunnen geven en hoe de website van Koor&Stem hiervoor kan ingeschakeld worden. Meer info.

Beeldcultuur&Wereldmuziek
De dirigenten en de artistiek bevlogen bestuursleden konden terecht in de workshop ‘Beeldcultuur in de koorwereld’ of in de workshop ‘Wereldmuziek voor samenzangprojecten’. De stempedagoog Gert Terny en de dirigent  van strijdkoor Kontrarie, Luc Wynants lieten de deelnemers kennismaken met nieuwe aspecten van koorzang en introduceerden bovendien heel wat nieuw koorrepertoire. Voor de deelnemers werd het een echte ontdekkingstocht.
Meer info workshop Beeldcultuur in de koorwereld.
Meer info workshop Wereldmuziek voor samenzangprojecten

Het verslag van de 3de Koor&Dirigentendag van 5 mei 2007 in het HIK te Geel kun je hier downloaden.

Het foto-album van de 3de Koor&Dirigentendag is hier in te kijken.

Downloads