Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > De Meulder Cristel

De Meulder Cristel

Cristel De Meulder behaalde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen de Eerste Prijs Kamermuziek en het Hoger Diploma voor Zang bij Liane Jespers.
Aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel behaalde ze haar Meestergraad.
Zij specialiseert zich in klankgeoriënteerd zingen bij Lut Lemmens en Ingrid Voermans (NL) van het “Lichtenberger Institut für Gesang und Instrumentalspiel” (D) geleid door Gisela Rohmert. 
Cristel De Meulder geeft les aan de Academie voor Muziek en Woord van Hemiksem (Antwerpen) en de Erasmus Hogeschool Brussel – Departement RITS.

Haar medewerking als soliste wordt geregeld gevraagd voor diverse projecten van oude tot hedendaagse muziek en dit niet alleen in eigen land maar ook o.a. Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië, Malta, Spanje, Portugal, Schotland, Finland. In 1992 maakte zij een concerttournee in Azië met op het programma barokmuziek voor sopraan, trompet en orgel. In 2002, 2003 en 2006 maakte zij een concerttournee in Zuid-Afrika. Voorjaar 2003 was zij te gast op het “Bamboo Organ Festival” in Las Piñas (Fillippijnen). In november 2003 gaf zij met het trio Voces Aequales en Jan Van Mol concerten in Brazilië.
Het Litouwse Festival Sugrizimai nodigde haar uit voor 3 concerten in april 2006. Zomer 2007 is zij samen met de Litouwse kanklèsspeelster, Kristina Kupryté, weer te gast in Litouwen.
Als lid van het Currende Consort o.l.v. Erik Van Nevel trad zij meermaals solistisch op voor verscheidene concerten  en voor interessante tv en cd-opnamen

Haar repertoire omvat een ruime waaier : oratoria, cantates, passies, orkestmissen, kamermuziek en het klassieke religieuze repertoire voor alle gelegenheden. Ook de hedendaagse muziek is haar niet onbekend. Zij zingt regelmatig met het Goeyvaertsconsort o.l.v. Marc Michaël De Smet. Zij creëerde mee de opera ‘Aquarius’ van Karel Goeyvaerts.
In mei 2006 zong zij de sopraansolo in de creatie van ‘Treurlied om Kayano’ op muziek gezet door de hedendaagse componiste Gwendolyn Sommereyns. Met deze productie gaat zij in november 2007 naar Japan. Daarnaast gaat haar voorkeur ook naar het romantische Vlaamse repertoire (zowel profane als het religieuze) met werken voor solozang met begeleiding van orgel, harmonium of piano.

Met de organist/klavecinist Jan Van Mol heeft zij al 2 cd’s uitgebracht met onverwacht grote bijval ‘Exsultate, Jubilate’ (Famous Sacred Songs) en ‘Tota Pulchra Es’ (Vlaamse religieuze melodieën). Cristel De Meulder treedt reeds een aantal jaren samen op met Jan Van Mol, zowel in binnen- als buitenland.
In 1998 richtten zij de vzw Calcant op. Met hun eigen specifieke programma willen zij de liefde voor het orgel bij het publiek aanwakkeren. Daarnaast is er een grote vocale inbreng met als hoogtepunt de integrale uitvoering van het ‘Weihnachtsoratorium’ van J.S.Bach.

Vanaf 2001 heeft Cristel De Meulder de artistieke leiding over het Artiestenfonds dat werkzaam is in de St.-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen. Zestig jaar al brengt men er elke zondag een afwisselend programma in de fel gesmaakte “Artiestenmissen”. Sinds 2004 is zij muzikaal adviseur van de Feugère-orgelconcerten in de St.-Martinuskerk te Kontich.

Website:
www.sopraan.eu

Contact:
cristel.demeulder@sopraan.eu