Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > De Meyer Griet

De Meyer Griet

De sopraan Griet De Meyer volgde als jongere notenleer, piano, orgel en begeleidingspraktijk aan de muziekacademie te Aalter. Vervolgens trok ze naar het Lemmensinstituut. Daar behaalde ze Eerste Prijzen notenleer en harmonie, alsook de graad Meester in de Muziek, optie zang, bij Jeanine Lambrechts en Jan Caals.

Dit jaar studeert ze tevens af als licenciaat in de musicologie aan de K.U.Leuven.

Griet volgde meestercursussen zang bij Axel Everaerts en Jard van Nes, alsook cursus directie bij Johan Van Bouwelen.

Ze is dirigente van Koor Magnificat Ursel, Vocaal Ensemble Belzelieren en jeugdkoor Con Fuoco te Veurne. Als zangpedagoge en leerkracht AMC is Griet verbonden aan de Stedelijke Muziekacademie voor Muziek en Woord en Dans van Veurne.

Ze werkt regelmatig samen met het Kathedraalkoor te Brussel en de Capella Brugensis o.l.v. Patrick Peire. Ze vertolkte reeds de solo’s in het Requiem van Fauré, Ceremony of Carols van Britten, het Gloria van Vivaldi, Barokcantates van Telemann e.a. Ook de rol van tweede dame in de Toverfluit van Mozart staat op haar programma.

Ze is tevens dirigente en stempedagoge van het Beauvarletkoor Koksijde, waar ze ook regelmatig de solo’s voor haar rekening neemt.

Contact:

gsm: 0477 38 72 71
e-mail: grietdemeyer@yahoo.com