Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Sykora Inge

Sykora Inge

Inge Sykora (°1975) zette haar eerste muzikale stapjes in jeugdmuziekatelier Waelrant te Borgerhout, waar vooral het vreugdevol musiceren centraal stond.

In de muziekacademies van Deurne, Merksem en Wilrijk volgde ze gitaar en later solozang bij Dirk Van Croonenborch. Ze zong er ook enkele jaren in het vocaal ensemble Female Desire o.l.v. Dirk Van Croonenborch. Het is daar dat de kriebels voor zang en koorzang ontstonden.

In 2000 studeerde ze af als regent Nederlands, geschiedenis en godsdienst, waarna ze lesgaf in het Regina Pacis Instituut te Hove.

In 2007 behaalde Inge met grote onderscheiding haar diploma uitvoerend en docerend musicus hoofdvak solozang bij Hanneke Kaasschieter aan het Fontys Consevatorium in Tilburg. Momenteel volgt ze nog les bij mevrouw Lucienne Van Deyck.

Verder geeft ze zangles aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord in Brasschaat.
Inge Sykora is ook oprichter en dirigent van vocaal ensemble en kinderkoor Caloroso. Met het vocaal ensemble behaalde ze al enkele malen een Eerste Prijs op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt en werd ze dit jaar ook geselecteerd voor de prestigieuze wedstrijd “Koor van het Jaar”.

Als solist was Inge Sykora te horen in volgende uitvoeringen:
  • Kleine Orgelmesse  (J. Haydn) en Magnificat  (A. Vivaldi) met het muzikaal ensemble Alegria o.l.v. Mannu Wuyts
  • Petite Messe Solennelle (G. Rossini) o.l.v. Louis Buskens
  • Jesu, meine Freude (J.S. Bach) en Membra Jesu Nostri (D. Buxtehude) met vocAmuze Burcht o.l.v. Dimitry Goethals

Contact:
gsm: 0486 93 32 26
e-mail: inge.sykora@telenet.be