Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Segers Mieke

Segers Mieke

 

Mieke Segers werd geboren op 17 november 1983 in Maaseik. Daar volgde ze als kind piano, drama, koor en ballet aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord.

In september 2002 begon ze met haar eerste zanglessen aan het Lemmeninstituut te Leuven. Hier had zij 3 jaar les bij Gerda Lombaerts en Dina Grosberger.
In 2005 deed Mieke toelating aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij in mei 2009 afstudeerde als bachelor Klassieke Zang bij Sasja Hunnego

Mieke zong als uitvoerend zangeres mee in het koor van de Vlaamse Opera voor de productie Mazeppa van Tjaikovski, onder leiding van Dmitri Jurovsky. Ook zong ze in Amsterdam mee in het koor voor de productie Otello van Verdi onder leiding van Jan Stulen. Bij de Opera Royal de Wallonie zong ze onder leiding van Alain Guingal mee in Aida van Verdi.

Verder vertolkte ze de rol van “the second witch” in Aeneas en Dido van Purcell samen met het Gents Universitair Koor met als dirigent Joris Derder. In de musical Jeckyll en Hyde onder leiding van Roeland Daems zong ze de hoofdrol Emma. In mei 2008 trad ze op met Het Van Wassenaer Ensemble in Wassenaar bij Den Haag. Hier zong ze de prachtige liedcyclus Les Nuits d´Eté van Hector Berlioz onder leiding van Benjamin Boers. In september 2009 zal ze de rol van Dorabella in Cosi fan Tutte van Mozart op zich nemen tijdens een masterclass aan de Lyric Opera Studio in Weimar.

In de zomer van 2008 werd ze toegelaten om bij Kammersängerin Grace Bumbry een masterclass te volgen. Ze kreeg hier de Seminarpreis toegereikt voor beste vrouwelijke zangeres. Dit gaf haar de mogelijkheid om in de zomer van 2009 een masterclass te gaan volgen bij Kammersängerin Mirella Freni.  

In het schooljaar 2009-2010 zal Mieke een leerling zijn aan de Vlaamse Operastudio in Gent.

 

Contact

0487 254 254

segersmieke@hotmail.com