Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten > Voorbije projecten > Zingen tot Morgenvroeg

Zingen tot Morgenvroeg
Zingen tot Morgenvroeg

Het Koor&Stem project Zingen tot Morgenvroeg bracht in 2010 en 2011 mensen samen op het ritme van de muziek en liet hen kennismaken met het plezier van het samen zingen. Koor&Stem stelde een nieuwe liedbundel samen met enkele sterke meezingers en kleinkunstnummers van Raymond van het Groenewoud, Wannes van de Velde, Jan De Wilde, Clouseau, Laïs... naast eenvoudige volksliedbewerkingen van Juliaan Wilmots, Jean-Paul Byloo, Ludo Claesen en anderen. De ideale voedingsbodem voor een geslaagd reeks zangevenementen! Ishtar zorgde voor de muzikale ondersteuning van de samenzang en bracht  natuurlijk ook een selectie van de eigen nummers.  


Een 'Zingen tot morgenvroeg’-evenement richtte zich tot een ruim publiek. Kinderen, jongeren, gepensioneerden, doorwinterde koorzangers of enthousiaste amateurs: iedereen die graag zingt was van de partij. 

In het bijzonder het evenement Zingen tot morgenvroeg in Gent op 1 mei 2010 was een ervaring die kon tellen. 1.800 koorzangers die op het Sint-Pietersplein het beste van zichzelf gaven. Oh Dorothea, Attakatamoeva, De fanfare van honger en dorst... het zindert nog prettig na in ons hoofd. Jullie waren geweldig! Koor&Stem bedankt van harte alle aanwezigen, koorzangers, dirigenten, Ishtar en vele anderen... En om het allemaal eventjes te herbeleven kan je nog steeds terecht op www.cobra.be, de cultuursite van de vrt. De nationale media hadden immers vollop aandacht voor het Festival van de Amateurkunsten. Je kan er de beelden van het journaal herbekijken en de verschillende radioreportages van de week voordien herbeluisteren. Hier enkele rechtstreekse links: