Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten > Voorbije projecten > It's oh so choir

It's oh so choir
It's oh so choir

Op zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober 2010 organiseerde Koor&Stem in het Flageygebouw te Brussel een internationaal korenfestival. Het was een mooie kans om gelijkgestemden te ontmoeten, om te participeren aan diverse workshops, om nieuw internationaal liedrepertoire te ontdekken of om gewoonweg te genieten van prachtige concerten. It’s oh so choir. Een belangrijke focus lag dat weekend op Scandinavische koormuziek, maar er was meer, véél meer.  


Een greep uit het programma… Een belangrijke focus lag op Scandinavische koormuziek, met reading sessions door verschillende Europese uitgeverijen (Edition Peeters, Edition Wilhelm Hansen, e.a.). Bo Holten, chef-dirigent bij het Vlaams Radio Koor en een meester in de Scandinavische koorklanken, gaf een lezing over Deense koorliteratuur. Ook de Australische componiste Sandra Milliken was te gast op dit internationale korenfestival: nog vrij onbekend in Vlaanderen, maar internationaal scheert haar werk hoge toppen.

Zowel zaterdag- als zondagnamiddag vond er een korenontmoeting plaats tussen Deense, Nederlandse, Vlaamse en Waalse koren. Het festival ontving dan immers De Korenmanifestatie der Zuidelijke Nederlanden. Een boeiend uitwisseling van koorculturen was dat. Ook jonge componisten kregen een podium: ze sturen vooraf werk in en krijgen op It's oh so Choir de gelegenheid zich te laten coachen door een internationale jury.

'Zingen met kinderen' was een accent dat Koor&Stem absoluut aan dit festival wou toevoegen: we vonden componist Kurt Bikkembergs bereid om een sessie workshops te leiden met boeiend liedrepertoire voor kinderkoren in Vlaanderen en Nederland. En zondag 31 oktober sloot het Vlaams Radio Koor het festival af met een boeiend concert. 

It’s oh so choir werd georganiseerd door Koor&Stem in samenwerking met het Vlaams Radio Koor, de Arbeidsgemeinschaft Europeïscher Chorverbände (AGEC) en het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. It’s oh so choir was de derde editie van de Internationale Conventie voor Dirigenten en Componisteren, een project van de AGEC.

 

Foto's zaterdag 30 oktober 2010

Foto's zondag 31 oktober 2010