Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Janssens An

Janssens An

An Janssens studeerde notenleer, dwarsfluit, piano en zang aan de Stedelijke Muziekacademie te Wilrijk. Zij vervolgde haar muziekstudies aan het Lemmensinstituut en behaalde haar Meesterdiploma voor zang en kamermuziek o.l.v. Dina Grossberger, Werner Van Mechelen en Lieve Vanhaverbeke. Om zich te vervolmaken volgde ze verscheidene meestercursussen bij o.a. Mia Besselinck, Rachel Ann Morgan, Jard Van Nes, Udo Reinemann en Stephanie Friede. In de Specialisatie-opleiding kamermuziek-zang aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (2003-2005) werd ze begeleid door Lena Lootens en Dirk Vermeulen.

 

Van 2002 tot 2004 maakte zij , als mede-oprichtster, deel uit van “ ’t Muziekburo vzw”. Dit ensemble van jonge muzikanten ging op zoek naar een dialoog tussen muziek en andere kunstvormen. Ze werkte verscheidene projecten uit waaronder “Nocturne” (2002), een selectie kamermuziek voor zang en klein ensemble, van uitsluitend Amerikaanse componisten,  Das Weib macht keine Kunst, aber den Künstler”(2002-2003), een totaal-voorstelling van muziek, woord en beeld rond de figuur van Alma Mahler, in samenwerking met actrice Greet Samyn en regisseur Charlotte Vanhecke ( coproductie met het RITS, filmhogeschool Brussel ). Sinds september 2002 vormt ze een vast lied-duo met Jan Lust (www.grupetto.be). Zij zijn regelmatig te gast in België en Noord-Frankrijk. In het kader van Lille, culturele hoofdstad van Europa 2004, verzorgden zij een aantal recitals. In 2005 creëerde dit duo een speciaal voor hen door Ben Kass gecomponeerde cyclus op tekst van Shakespeare.

 

Sinds september 2005 is ze als koorzanger verbonden aan de Koninklijke Muntschouwburg, Brussel. Ze werkte mee aan producties van verscheidene belgische en duitse ensembles waaronder het Capella Sancti Michaelis, Il Fondamento, I Fiamminghi, Konzertchor Darmstadt en Singakademie Zu berlin.

Sinds 2003 is ze verbonden aan de EuropaChorAkademie, Bremen waardoor ze de mogelijkheid krijgt samen te werken met dirigenten zoals Yutaka Sado, Sylvain Cambreling, Mark Minkowski, Michael Gielen , Kent Nagano, en Daniel Harding. Zij verleende haar medewerking aan de producties van “La Traviata (2003)” o.l.v. Yutaka Sado, “La Traviata (2004)” o.l.v. Daniel Harding en “Die Entführung aus dem Serail (2004)” o.l.v. Marc Minkowski tijdens het “Festival d’Art Lyrique d’Aix-en-Provence”.

Sinds 2004 is ze regelmatig te gast bij de “Internationale Bachakademie, Stuttgart” o.l.v. Helmuth Rilling.

In mei 2006 werkt ze als koriste mee aan de DVD-productie van “Lohengrin”, o.l.v. Kent Nagano, in het “Festspielhaus”, Baden Baden en aan de DVD-productie van het requiem van Verdi, o.l.v. Placido Domingo.

Ze werkte mee aan de productie van “Traviata” (2005), Die Fledermaus (2007), Tosca (2008) en Die entführung aus dem Serail (2009) in Alden Biesen, zomeropera, o.l.v. Koen Kessels.

 

Als soliste trad ze op met verscheidene ensembles waaronder het “Jugendspiel-ensemble”, Soratea, het “Juniorenorkest van Antwerpen”, “EuropaChorakademie” ,  “Singakademie zu Berlin” en “Arti Vocali”.  Ze vertolkte de rol van "Guillaume" in "Le secret de Fortunio" van J.Offenbach in een regie van Jos Verlinden en de rol van Rosina in "La finta semplice" van W.A.Mozart o.l.v. Michel Tilkin. In 2001 creëerde ze de rol van “Koningin Pracht” in de musical “Het land van FALADO”, gecomponeerd door Steve Van den Broeck voor Muziekatelier, De Vlier, Leuven.

In december  2006 werkte ze als soliste mee aan de uitvoering van de 8e Symphonie van H.W.Henze  met de Academia Santa Cecilia te Rome o.l.v. Vladimir Jurowski.

 

Sinds 2006 is ze als stempedagoge vast verbonden aan het gemengd koor Arti Vocali, o.l.v. Dirk De Nef (www.artivocali.org).

  

 Contact :

 +32 474 31 73 78

anjanssens10@hotmail.com